«Ανταγωνίσιμη η Ελλάδα»

18:14 30/8/2014 - Πηγή: AEK365

Το υλικό είναι καλό, η εμπειρία μεγάλη και με λίγη τύχη η Εθνική Ελλάδας θα μπορέσει να τα πάει καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, με δηλώσεις του στο Arena FM 89,4, παραδέχθηκε πως ναι μεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες, περιμένει όμως σταδιακή βελτίωση μες στο τουρνουά από τους Έλληνες διεθνείς.

Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της Εθνικής Ελλάδας

στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά κενά και μάλιστα πολύ σημαντικά και όταν και σε αυτό το επίπεδο απουσιάζουν κάποιοι πρωταγωνιστές όπως ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου αρχίζεις και κουμπώνεσαι λίγο. Σκέφτεσαι πού μπορείς να φθάσεις. Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν μου άρεσε η ομάδα και ειδικότερα κόντρα στη Λιθουανία με απογοήτευσε, στη συνέχεια βελτιώθηκε κάπως, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά, έχει αδυναμίες, εκτός εάν ανεβάσει την απόδοσή της. Πάντως, πιστεύω θα είναι ανταγωνίσιμη λόγω υλικού, παράδοσης και διάθεσης των παικτών που είναι ενωμένοι. Στην πρώτη φάση δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα».

Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ανδρών: «Σαφώς και είναι πολύ χαρισματικός παίκτης, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί, εάν βέβαια βελτιώσει και κάποια στοιχεία του. Αλλά η παρουσία του στην Εθνική είναι καλή, καθώς μπορεί να δώσει λύσεις και σε άμυνα και σε επίθεση. Είναι νέο παιδί, τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο και κάνει πολλές δουλειές μέσα σε αυτό. Ωστόσο, είναι ακόμα παιδί, δεν έχει τις εμπειρίες να πάρει την ομάδα στις πλάτες του».

Για το βάρος της φανέλας της Εθνικής Ελλάδας: «Φυσικά και είναι βαριά η φανέλα ,μην ξεχνάμε ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Εθνική είναι στην 5η θέση. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και εάν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει συνέχεια στις επιτυχίες και παράδοση είναι επόμενο και η φανέλα να παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί σε υπολογίζουν όλοι, σε φοβούνται και έχεις τη δυνατότητα να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Πάντως, σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται και λίγο τύχη, γιατί λείπουν παίκτες βασικοί».

Για τις υπόλοιπες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Η Ισπανία σίγουρα και ως διοργανώτρια ένα από τα φαβορί, όπως και η Αμερική. Εξαιρετική ομάδα έχει και η Λιθουανία, πάντως δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να καλύψει κάποιους τραυματισμούς που έχει, αλλά είναι γεμάτη ομάδα με πολλές λύσεις».

Για τις απουσίες της Εθνικής Ελλάδας: «Εάν δεν είχαμε τόσες απουσίες θα ήμασταν από τα φαβορί της διοργάνωσης. Δεν ξέρω, και εγώ έπαιξα αρκετά χρόνια στην Εθνική και το θεωρούσα τιμή, γιατί αυτά τα παιδιά δεν πάνε στην Εθνική, από κούραση, από φόβο για τραυματισμούς; Εδώ που τα λέμε τα παιδιά αυτά είναι χορτασμένα από χρήματα, θα μπορούσαν να είχαν παρουσία με τα εθνικά χρώματα που είναι τιμή για αυτά. Με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό το γεγονός, να προβάλουν την κόπωση και να μην πηγαίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα