Στα ημιτελικά η Βίλα

17:11 7/3/2015 - Πηγή: AEK365

FA CUP-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-0
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Άνετη πρόκριση για τη Βίλα που κέρδισε με 2-0 τη Γουέστ Μπρομ.

Το πολύ μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Σέι Γκίβεν, που μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει για να την κρατήσει απαραβίαστη.
Ο Μπεραχίνο έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, ο Ιντέγιε την δεύτερη και ο Όλσον την τρίτη, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να κάνουν κάτι περισσότερο.
Στο

51' οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς σε γρήγορη επίθεση των «χωριατών» ο Ντελφ βρέθηκε αμαρκάριστος και με κενά... στρέμματα γηπέδου μπροστά του, και αφού έστρωσε την μπάλα στο αριστερό του πόδι πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα με δυνατό σουτ.
Ο Ιντέγιε έχασε το άχαστο στο πρώτο μισό και ο Λέσκοτ στο δεύτερο. Ο Άγγλος αμυντικός βρέθηκε κοντά στο 1-1 από πολύ κοντινή απόσταση κι όμως κατάφερε να αστοχήσει, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες -μία για κάθε ομάδα- με Σινκλέρ και Ιντέγιε.
Στο 80' τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους «baggies» με τον Κλαούντιο Γιάκομπ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο τέρμα του συνόλου του Σέργουντ, με τον Σκοτ Σινκλέρ να σκοράρει ένα ακόμη όμορφο γκολ για την ομάδα του και να τρελαίνει τους οπαδούς της.
Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε, αρκετοί από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και το παιχνίδι καθυστέρησε να ολοκληρωθεί.
Έτσι λοιπόν, οι «χωριάτες» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα βρίσκονται στην κλήρωση της Δευτέρας και εφόσον αυτή τους ευννοήσει ίσως και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό σε μια σεζόν που στο πρωτάθλημα δίνει μάχη για την παραμονή.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκίβεν, Λόουτον, Οκόρε, Κλαρκ, Μπακούνα, Γουέστγουντ, Ντελφ, Κλέβερλι (65' Σάντσες), Σινκλέρ, Αγκμπονλαχόρ (89' Χιλ), Ενζόγκμπια (74' Γκρίλις)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Μάιχιλ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Όλσον (68' ΜακΜάναμαν), Μπραντ, Μόρισον, Γιάκομπ, Γκάρντνερ (85' Μουλούμπου), Μπεραχίνο, Ιντέγιε

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 0-0

Οι δύο πλευρές προσέφεραν ένα ωραίο παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν οι κυρίαρχοι του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 26' ο Προγκεμπνιάκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι ενώ εννέα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους δοκάρι σε προσπάθεια του Άντριου Ντέιβις.

Στο δεύτερο μισό η Μπράντφορντ κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλό της και να είναι αυτή η ομάδα που θα διεκδικήσει με τις καλύτερες αξιώσεις την πρόκριση, κάτι που φάνηκε από την υπεροχή που απέκτησε.

Παρ' όλα αυτά, με πέντε λεπτά στο ρολόι, η Ρέντινγκ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι σε σουτ του Νόργουντ και τον Γιακούμπου να μην μπορεί να κάνει καλό τελείωμα στην συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα