Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία

21:51 10/11/2013 - Πηγή: AEK365

Σε λίγες ώρες από τώρα θα ολοκληρωθούν οι τριήμερες συζητήσεις για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Οι τόνοι ανεβαίνουν, καθώς στο βήμα της Βουλής βρίσκονται από το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

Ευ. Βενιζέλος, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υπάρχει ώσμωση των θέσεών του με αυτές της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μίλησε νωρίτερα για έναν «προωθούμενο σουρεαλιστικό διπολισμό, αποκομμένο από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας», εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν αμφότεροι να κρύψουν πίσω από πολώσεις τα αδιέξοδα των πολιτικών τους. Γινόμαστε «θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας» είπε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και συνιστά κίνηση τακτικισμού, και η ΔΗΜΑΡ από πλευράς της ψηφίζει «παρών» ως στάση ευθύνης.

«Τρομοκρατία ή αυταπάτη» είναι το δίλημμα της ψηφοφορίας κατά την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «η κυβέρνηση καταθέτει την αυθεντική πρόταση για την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ την ιμιτασιόν πρόταση». Και η ανάπτυξη, τόσο όπως τη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η δικομματική κυβέρνηση, θα ωφελήσει τα μονοπώλια και τους καρχαρίες και όχι το λαό.

Τώρα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα