Άνεμος αισιοδοξίας στην Εθνική

10:00 12/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και η διατήρηση του αήττητου σερί για 17ο παιχνίδι ήταν στοιχεία που γέμισαν με αισιοδοξία το στρατόπεδο της Εθνικής Ελλάδος μετά το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία και το ισόπαλο 1-1.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Φάνης Γκέκας τόνισε: "Αυτή η ομάδα δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε γκολ

και αποσυντονιστήκαμε. Στο δεύτερο όμως ήμασταν κυρίαρχοι και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ειδικά αν είχε μετρήσει το γκολ του Σαμαρά που ήταν καθαρό". Για την διατήρηση του αήττητου σερί, ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δήλωσε: "Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτά μπορεί να είναι φιλικά παιχνίδια αλλά εμείς τα βλέπουμε σαν επίσημα και δεν θέλουμε να χάνουμε. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέχρι το καλοκαίρι".

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για την σημασία των φιλικών παιχνιδιών λέγοντας: "Είναι παιχνίδια που δίνουν ρυθμό στην ομάδα, ευκαιρίες να... δέσει και να κάνει καινούργια πράγματα. Όπως και να το κάνουμε, αποκτούμε αυτοπεποίθηση μένοντας αήττητοι απέναντι σε έναν ακόμα δύσκολο αντίπαλο. Αποκτάμε νοοτροπία νικητή. Και είδατε ότι η Κροατία, που την περάσαμε στον όμιλο, πήγε και έβαλε τρία γκολ σήμερα μέσα στην Τουρκία". Για το παιχνίδι με τους Ρώσους, ο Καραγκούνης δήλωσε: "Μας επηρέασε το γρήγορο γκολ των Ρώσων. Μετά όμως συνήλθαμε, πήραμε την πρωτοβουλία και πιέσαμε τον αντίπαλο. Το πρώτο γκολ του Σαμαρά ήταν καθαρό, ενώ έπρεπε να δοθεί και μια κόκκινη κάρτα στον Ζιρκόφ".

Στα περιθώρια βελτίωσης που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε ο σκόρερ της ομάδας, Κώστας Κατσουράνης ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: "Στο ξεκίνημα του αγώνα ήμασταν εντελώς εκτός κλίματος. Κάναμε πολλά λάθη και δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Είμαστε όμως έμπειρη ομάδα πλέον και δεν επηρεαζόμαστε ακόμα και αν η εξέλιξη δεν είναι ευνοϊκή. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και πιο οργανωμένα, ήμασταν καλύτεροι και δημιουργήσαμε ευκαιρίες απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι η Ρωσία. Μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο παιχνίδι της Τρίτης με την Ρουμανία. Τα σημαντικά στοιχεία του αποψινού αγώνα είναι ότι όταν παίξαμε οργανωμένα, δημιουργήσαμε φάσεις, όπως επίσης και ότι δεν χάσαμε και πάλι".

Τέλος, ο Άγγελος Χαριστέας στάθηκε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας λέγοντας: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι επιθετικά. Η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι σημαντικό που παραμένουμε αήττητοι. Δείξαμε κάποια στοιχεία που επιβάλλεται να δείξουμε και στο EURO". Σε ερώτηση αν περίμενε περισσότερο κόσμο στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης", ο επιθετικός του Παναιτωλικού απάντησε: "Καταλαβαίνω τον Έλληνα πως σκέφτεται τώρα που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην χώρα μας. Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο βέβαια. Πειραματιστήκαμε σήμερα, δείξαμε κάποια θετικά πράγματα, αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε και μερικά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Keywords
Τυχαία Θέματα