Ανασκόπηση της «Μάνας» ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

20:12 31/12/2013 - Πηγή: AEK365

Το 2013 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά και το aek365 σας παρουσιάζει την ανασκόπηση της χρονιάς και τα όσα συνέβησαν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Το aek365.gr, λοιπόν κάνει μια αναδρομή, θυμάται τις καλύτερες στιγμές όλων των τμημάτων της «Μάνας» και αφήνει στην άκρη αυτές που θα θέλουμε να ξεχάσουμε.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το 2013 αφήνει γλυκόπικρες αναμνήσεις στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Τα προβλήματα που ταλάνισαν την Ένωση αυτή τη χρονιά αρκετά, με αποκορύφωμα την αποχή των παικτών από τις προπονήσεις, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της ανέχειας, στην οποία είχαν φτάσει οι «κιτρινόμαυροι». Με την έλευση, όμως του Δημήτρη Λαζόπουλου φύσηξε νέος άνεμος αισιοδοξίας και η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ και να δείξει πως τα καλύτερα έρχονται.

Έτσι, με το ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος οι μάγκες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ βρίσκονται μέσα και στον στόχο του Κυπέλλου. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι σίγουρα, κάτι που θα ήθελε να αλλάξει η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη, ωστόσο αυτό θεωρείται μια κακή παρένθεση, την οποία παίκτες και τεχνικό τιμ έκλεισαν και τώρα έχουν βάλει πλώρη για την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Βασίλισσα κάνει προσπάθεια να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια, εκεί δηλαδή που ανήκει και ήδη ένα ακόμα βήμα πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, η Ένωση στα μπαράζ με τον Ηρακλή κατάφερε να νικήσει και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α2 κατηγορία, εκεί όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάνοντας μάχη για να φτάσει και πάλι στην Α1. Ενώ, εξωαγωνιστικά η χρονιά στιγματίστηκε από την απώλεια του Αμερικάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και γέμισε με θλίψη τον αθλητισμό, αλλά και την ΑΕΚ.

Η προσπάθεια που γίνεται από διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ είναι αξιέπαινη και στόχος όλων είναι μόνο η άνοδος.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ

Τα κορίτσια της ΑΕΚ αν και ξεκίνησαν ιδανικά το 2013 δεν κατάφεραν να κλείσουν τη σεζόν με τον ίδιο τρόπο και τα προβλήματα που ακολούθησαν ήταν αρκετά. Μετά τον χαμό του τίτλου από τον Ολυμπιακό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια (σ.σ. η ομάδα ήθελε μια νίκη στα τρία παιχνίδια των πλέι οφ για να κατακτήσει το δεύτερο Πρωτάθλημα, χωρίς αποτέλεσμα) ήρθε η αποχώρηση του Κώστα Παπαδημητρίου από την θέση του εφόρου και του προέδρου της Ερασιτεχνικής και ο χαμός ακόμη ενός τίτλου, του Κυπέλλου, στην Σαντορίνη και πάλι από τις «ερυθρόλευκες». Πλέον, η ομάδα του Αποστόλη Οικονόμου κάνει μια νέα αρχή και παρά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, βάζει πλώρη για τους δυο εγχώριους τίτλους.

ΑΝΔΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ

Το ανδρικό βόλεϊ έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Αρχικά, έφτασε στα μπαράζ του Πρωταθλήματος της Α2 κι εκεί πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Volleyleague, μαζί με την Παναχαϊκή. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει αυτή η χρονιά, η Ένωση βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με εξαιρετικές εμφανίσεις και πάθος για τη νίκη σε κάθε αγώνα, κάτι που δείχνει πως οι στόχοι της είναι ένα καλό πλασάρισμα στον πίνακα, στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Θετικά ήταν και τα δείγματα που ήρθαν και από τους αγώνες στο Λίγκ Καπ. Εκεί, η ομάδα του Γιώργου Κλαρούδα έχει φτάσει στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη και θα στοχεύσει στην κατάκτηση του τίτλου.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η ξιφασκία τη χρονιά που μας αποχαιρετά στιγματίστηκε από την μεγάλη επιτυχία της Δώρας Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκεί, η 16χρονη αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο Πρωτάθλημα και έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για την ΑΕΚ και την ίδια. Κατά τ' άλλα η Ένωση συνεχίζει να φέρνει σε κάθε διοργάνωση επιτυχίες, διακρίσεις και μετάλλια.

ΣΚΑΚΙ

Το 2013 για το σκάκι της ΑΕΚ ήταν μια καλή χρονιά. Η δουλειά και οι κόποι, όλων των «κιτρινόμαυρων» φαίνεται πως έπιασε τόπο και μάλιστα στις μικρές κατηγορίες η Ένωση δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους της, κατακτώντας αρκετά μετάλλια και πολλές διακρίσεις. Ενώ, περιμένει το 2014 να είναι ακόμα καλύτερο και με πολλές επιτυχίες.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ιδανική και η χρονιά του 2013 για το τμήμα πινγκ πονγκ της ΑΕΚ. Οι«κιτρινόμαυρες» ρακέτες στα μπαράζ ανόδου των κατηγοριών Α2-Β Εθνικής κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Β κατηγορία Αττικής και πλέον εκεί συνεχίζει μια εξαιρετική πορεία περιμένοντας νέες επιτυχίες και τη νέα χρονιά.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ένα από τα ιστορικά τμήματα της ΑΕΚ προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα «κιτρινόμαυρα» πετάλια έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό σε Σπαρτακιάδα, ανάβαση Πάρνηθας και Καλαμάτα και ελπίζει σε ακόμα καλύτερο ξεκίνημα από το 2014.

ΣΤΙΒΟΣ

Η ομάδα στίβου της ΑΕΚ ενισχύθηκε αρκετά και κατάφερε να φέρει επιτυχίες με αποκορύφωμα την εξαιρετική εικόνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η όλη θετική εικόνα των αθλητών έφερε αναγνώριση και από τον ΣΕΓΑΣ. Συγκεκριμένα, η Ένωση για πρώτη φορά στην ιστορία της φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας (!) στην αξιολόγηση της Ομοσπονδίας για όλα τα σωματεία και με σκληρή δουλειά υπόσχεται ακόμα καλύτερα πράγματα από τη νέα χρονιά.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η ομάδα πυγμαχίας της ΑΕΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή και δείχνει με αρκετά δουλειά πως θα τα καταφέρει. Οι «κιτρινόμαυρες» μπουνιές μάλιστα συμμετείχαν πρόσφατα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και άφησαν θετικές εντυπώσεις κατακτώντας μετάλλια στην κατηγορία των 60 και των 64 κιλών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ

Οι τελευταίοι μήνες στην ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ μπορούν να χαρακτηριστούν ανατρεπτικοί, καθώς αν και αρχικά ο Δημήτρης Κουνταρδάς (έφορος και προπονητής) πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ένωσης, μαζί με τον Σταύρο Μαυράκη (προπονητή αγωνιστικών τμημάτων υποδομής Έφηβων, Παμπαιδων και Τζουνιορ). Ωστόσο, μετά από αρκετές προσπάθειες ο Κουνταρδάς μεταπείστηκε και πλέον συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προπονητής περιμένοντας αγωνιστική ανάταση από την Ένωση, κάτι που στα τελευταία παιχνίδι, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Ευχή όλων, λοιπόν είναι το 2014 να φέρει επιτυχίες στο τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα