ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011: Ο Γενάρης της ΑΕΚ

21:01 22/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το 2011 πλησιάζει προς το τέλος του. Μία χρονιά που είχε πολλά άσχημα για την αγαπημένη μας ομάδα, αλλά και κάποιες πολύ καλές στιγμές, όπως η επιστροφή στους τίτλους, μετά από 9 χρόνια. Το aek365.gr ξεκινάει την ανασκόπηση του έτους που μας... αποχαιρετά και καθημερινά θα σας παρουσιάζει τα κυριότερα περιστατικά που σημάδεψαν τον κάθε μήνα του χρόνου.

Τα ματς του μήνα

Έξι παιχνίδια έδωσε η ΑΕΚ μέσα στον μήνα Γενάρη. Πέντε για το Πρωτάθλημα και ένα

για το Κύπελλο. Σε αυτά μέτρησε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, που όμως δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Πρόκειται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, με το τελικό 0-4 να προσθέτει μία «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της Ένωσης. Από εκεί και πέρα, υπήρχε η εντός έδρας ισοπαλία με την Κέρκυρα (0-0), τα τρία «διπλά» σε Σέρρες (1-3), Τρίπολη (0-3) και Ξάνθη (0-2), όπως και ένα ακόμα «μεγάλο» διπλό, στη σημαντικότερη νίκη του μήνα. Στις 19 Ιανουαρίου, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δύο δικά του τέρματα, δύο σκορ-πρόκρισης της ΑΕΚ απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό, για τη φάση των «8» του Κυπέλλου.

Οι μεταγραφές

Ο Γενάρης ήταν ένας μήνας στον οποίο τα μεταγραφικά σενάρια έδιναν και έπαιρναν. Η ΑΕΚ στο τέλος ενισχύθηκε με τους Ναμπίλ Μπαχά, Νταβίντ Ματέος και Μίτσελ, την στιγμή που μεγάλο σήριαλ έγινε η μεταγραφή του Γιώργου Γεωργιάδη. Από τότε η διοίκηση της Ένωσης επιχείρησε να πάρει τον νεαρό επιθετικό, ωστόσο οι τότες προσπάθειες (όπως και οι καλοκαιρινές), έπεσαν στο κενό. Μικρό σήριαλ υπήρξε και στην μεταγραφή του Βέλλιου, που τελικά κατέληξε στην Έβερτον.

Το επεισόδιο

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ΑΕΚ. Εκτός του αγωνιστικού (πρώτο παιχνίδι με Κέρκυρα 0-0 στο ΟΑΚΑ), υπήρξε και το επεισόδιο ανάμεσα στον Μανόλο Χιμένεθ και τον Ράφικ Τζιμπούρ. Ένα θέμα που πήρε πολύ μεγάλη διάσταση και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλγερινός επιθετικός να λύσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και στις 21 του μήνα να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξαν πολλά... επεισόδια σε αυτό το σήριαλ, ενώ για περίπου 2 εβδομάδες υπήρξε υποχρεωτική άδεια στον Τζιμπούρ, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να βρει ομάδα στο εξωτερικό, αλλά κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Το θέμα του μήνα

Στην ΑΕΚ, των τελευταίων χρόνων, τα εξωαγωνιστικά (δυστυχώς) θέματα είναι συνήθως αυτά που κυριαρχούν και ένα από αυτά ήταν και για τον μήνα Γενάρη. Ο διαχειριστικός έλεγχος δίνεται στις 18 του μήνα στη δημοσιότητα. Τα κενά πολλά, που περισσότερο μπέρδεψαν την κατάσταση παρά αποκάλυψαν κάποια στοιχεία. Μάλιστα, αυτές οι ασάφειες έκαναν την επόμενη μέρα την μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Ούτε σε περίπτερο», «Σκοτεινός έλεγχος», «Διαχειριστικός έλεγχος, εκτός ελέγχου». Μάλιστα, μία μέρα αργότερα, ο Ντέμης Νικολαΐδης με τοποθέτησή του στον «NovaΣΠΟΡ FM», θα προσπαθήσει να... αμυνθεί των κατηγοριών που του προσάπτουν (λίγες μέρες πριν είχε εκδώσει και ανακοίνωση), ενώ αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από την π

Keywords
Τυχαία Θέματα