Ανακαλύφθηκε ιός που μας κάνει πιο... χαζούς!

20:41 10/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ερευνητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν έναν ιό που επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μας κάνει πιο... χαζούς!

Ο ιός των φυκιών, όπως τον ονομάζουν, δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ως τώρα σε υγιείς ανθρώπους και εντοπίστηκε να επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, όπως την οπτική επεξεργασία και τη συναίσθηση του χώρου.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο

Τζον Χόσκιν και το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα ανακάλυψαν τυχαία τον ιό, ενώ μελετούσαν ιούς που εμφανίζονται στο λαιμό.

Απροσδόκητα, οι ερευνητές ανακάλυψαν στο λαιμό υγιών ατόμων DNA ιού που ταίριαζε με αυτό ενός ιού που είναι γνωστό ότι επηρεάζει τα πράσινα φύκια.

«Αυτό είναι ένα ισχυρό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι υποτίθεται αβλαβείς μικροοργανισμοί που κουβαλάμε μπορεί να επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και τις γνωστικές μας λειτουργίες», ανέφερε ο επικεφαλής ιολόγος της έρευνας Ρόμπερτ Γιόλκεν.

«Οι άνθρωποι έχουμε γενετικά πολλές διαφορές μεταξύ μας εξαιτίας των γονιδίων που κληρονομούμε, όμως κάποιες διαφορές φαίνεται ότι προκαλούνται από τους διάφορους μικροοργανισμούς που φέρουμε και τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν με τα γονίδιά μας», συμπλήρωσε.

Από τους 90 συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 40 έφεραν αυτόν τον ιό. Αυτοί οι 40 είχαν χειρότερες επιδόσεις σε τεστ που σχεδιάστηκαν για να μετρούν την ταχύτητα και την ακρίβεια στην συναίσθηση μέσω όρασης καθώς και σε όσα είχαν σχέση με την προσοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα