Αμερικανοί πεζοναύτες ουρούν σε νεκρούς Ταλιμπάν!(VIDEO)

12:11 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο το οποίο διέρρευσε στο ίντερνετ και δείχνει Αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν στις σορούς Ταλιμπάν.

Το Σώμα των Πεζοναυτών ανακοίνωσε ότι οι πράξεις που παρουσιάζονται στο βίντεο δεν συνάδουν με τις αξίες του και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Οι εικόνες δείχνουν τέσσερις άνδρες με στολές πεζοναυτών που φαίνεται να ουρούν σε τρεις άνδρες που μοιάζουν νεκροί. Η φωνή ενός άνδρα ακούγεται να λέει: «Να έχεις μια καλή μέρα, φίλε».

Ένας από τους άνδρες που εμφανίζεται στο βίντεο μοιάζει να είναι καλυμμένος

με αίμα

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος από το βίντεο.

«Όποιος και αν είναι και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες -κάτι που βρίσκεται υπό έρευνα-, πρόκειται για ανήκουστη συμπεριφορά, η οποία είναι απαράδεκτη για μέλος του στρατού» είπε.

Το Συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων είπε ότι εάν το βίντεο επιβεβαιωθεί, τότε δείχνει συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν καθόλου σε Αμερικανούς στρατιώτες.

«Είναι ένα αηδιαστικό, ανήθικο βίντεο. Κάτι για το οποίο κανένας στρατός δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος στον κόσμο, και ακόμα περισσότερο ο αμερικανικός στρατός» είπε, μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Ιμπραήμ Χούπερ.

Εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν είπε, πάντως, ότι το βίντεο δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα