Άλλος «Ντέλι» τον τελευταίο μήνα

18:22 22/1/2015 - Πηγή: AEK365

«Συνεχίζει το σερί των καλών εμφανίσεων μετά το μοιραίο λάθος του στα Τρίκαλα, αποδεικνύοντας πως έχει προσωπικότητα. Η μετατόπισή του στο "2" τον έχει απελευθερώσει τελείως». Η επισήμανση αυτή αφορά τον Τόμας Ντελινινκάιτις από την κριτική των παικτών στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ.

Και είναι γεγονός πως ο Λιθουανός, μετά από τα Χριστούγεννα, εμφανίζει ένα διαφορετικό

πρόσωπο, αναλαμβάνοντας ηγετικό μερίδιο στην ΑΕΚ. Προφάνως, λοιπόν, το χαμένο μπάσιμο του στα Τρίκαλα, το οποίο στέρησε μια «σίγουρη νίκη» στην ομάδα, δεν τον διέλυσε ψυχολογικά, αλλά τον «ατσάλωσε».

Είναι χαρακτηριστικό πως στους αγώνες με το Ρέθυμνο, τον ΠΑΟΚ και τον ΚΑΟΔ αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά (32', 27' και 31', αντίστοιχα), έχοντας μ.ο. 17 πόντους (με 9/15 τρίποντα και 18/20 βολές), 4,6 κερδισμένα φάουλ και 3,3 ασίστ.

Ενδεικτικό της «φόρμας» και της αυτοπεποίθησης του «Ντέλι» είναι πως ήταν κορυφαίος μέχρι και στο φιλικό με τα Τρίκαλα, στις 2 Ιανουαρίου, ενώ πήρε και το βάρος της τελευταίας επίθεσης (και) στην Πυλαία, θέλοντας να στείλει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην παράταση.

Στα 32 του, ο γκαρντ της ΑΕΚ, κουβαλά τη συσσωρευμένη εμπειρία 51 αγώνων στην Ευρωλίγκα, 54 στο EuroCup, αλλά και τη λάμψη δύο μεταλλίων με την Εθνική Λιθουανίας, του χάλκινου στο Μουντομπάσκετ του 2010 και του ασημένιου στο Ευρωμπάσκετ του 2013.

«Δέχτηκα να έρθω χωρίς δεύτερη σκέψη», είχε πει γεμάτος όρεξη για μπάσκετ, μετά την ανακοίνωση της ένταξής του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, στις 7 Νοεμβρίου, και, απ'ότι φαίνεται, η επιλογή της διοίκησης να ποντάρει στην κλάση του και όχι στη φιλοδοξία και το ταλέντο των έτερων -«κλασικών» play maker- υποψήφιων στόχων, τότε, δικαιώνεται πανηγυρικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα