Άλλο η δημοκρατία και άλλο η αστειότητα…

16:09 8/7/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν κατακάτσει η σκόνη που σήκωσαν τα... πόδια του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έσκασαν στο έδαφος ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή κωλοτούμπα στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, ήρθε η ανακοίνωση του κόμματος για τις επόμενες ενέργειές του, προκειμένου να καταδείξει ότι το πηγάδι της υποκρισίας, στο οποίο έχει πέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα),

δεν έχει πάτο. Είναι απύθμενο...

Η ανάγνωση της ανακοίνωσης σε κάνει να πιστεύεις ότι την έγραψε άνθρωπος που μόλις έπιασε στα χέρια του και διάβασε το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ, πήγε να πέσει από την καρέκλα του, μπροστά στο... τερατούργημα που αντίκριζαν τα έκπληκτα μάτια του. Είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσεις, να χωνέψεις ότι απηχεί τις θέσεις ενός κόμματος που είχε ανακοινώσει επίσημα (δύο φορές, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές) πως είχε αποφασίσει να στηρίξει το κομμάτι του νομοσχεδίου που αφορούσε την ΑΕΚ.

Πόσο μάλλον ότι αυτή η ανακοίνωση εκφράζει τις περεταίρω προθέσεις ενός κόμματος που πάσχισε να μην... διαλυθεί στην προσπάθειά του να καταλήξει σε μια ενιαία στάση απέναντι σε αυτό το σχέδιο νόμου και τελικά η θέση του προέκυψε από μια ψηφοφορία που κρίθηκε στο όριο. Με την ηγεσία του μάλιστα να ψηφίζει κόντρα στην τελική απόφαση (ανεξαρτήτως αν αυτό έγινε για λόγους εντυπώσεων -όπως λένε κάποιοι- ή όχι)!

Καταρχήν, είναι από μόνο του αστείο, για ένα συγκεκριμένο θέμα που έχει διαπιστωθεί σε βάθος βδομάδων και έπειτα από διαδοχικές συσκέψεις διχασμός σε μια παράταξη, οι προτάσεις που κατατίθενται προς ψήφιση να είναι η μια σχεδόν άσπρη και η άλλη ...κατράμι. Δεν είναι δυνατόν, όταν ξέρεις ότι η όποια απόφαση θα κριθεί σε μια δυό ψήφους, να καλείς τα μέλη σου να αποφασίσουν αν ένα νομοσχέδιο είναι καλό ή κατάπτυστο, που αξίζει να κηρυχτεί ανένδοτος εναντίον του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να... μαζέψει βαδίζοντας προς την εξουσία, είναι η υπέρμετρη πολυφωνία και οι διαφορετικές τάσεις που έχει στο εσωτερικό του. Μέχρι στιγμής αυτό το... κουσούρι το έχει σκεπάσει το πέπλο της... δημοκρατικότητας των διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος. Όμως, στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ το πράγμα έφτασε στα άκρα και οι χειρισμοί ήταν τόσο τραγικοί που το κλισέ της δημοκρατίας δεν μπορεί να το... μαζέψει. Άλλο η δημοκρατία και άλλο η αστειότητα. Γιατί θα είναι γελοίο αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να βαδίσει στον δρόμο που «δείχνει» η ανακοίνωσή του.

Ειδικά τη στιγμή που οι... πληγές αυτής της ψηφοφορίας δεν έχουν κλείσει ακόμη. Από τα στελέχη που σε off the record συζητήσεις χαρακτήριζαν τεράστιο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, περάσαμε σε βουλευτές που κάνουν λόγο ανοικτά για λάθος αναφερόμενοι τόσο στην θέση που πάρθηκε τελικά για το γήπεδο, όσο και στο γεγονός ότι αυτή η θέση ήταν κόντρα στην ψήφο της ηγεσίας του κόμματος.

Ας καταλάβουν λοιπόν στην Κουμουνδούρου όσο είναι νωρίς, ότι μέχρι στιγμής μας... χάρισαν ένα ανέκδοτο. Όμως, βρίσκονται στο «τσακ» να εξελιχθεί το όλο θέμα σε κακόγουστη φάρσα...

Υ.Γ.: Σε συνέντευξή της σε ιστοσελίδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου εξέφρασε την άποψη ότι το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι συνταγματικό. Σχολίασε, όμως και κάτι εξίσου ενδιαφέρον για το άρθρο 82: «Πολλοί λένε ότι για να γίνει η ανέγερση του γηπέδου χρειάζεται και το άρθρο 82. Δεν είναι τυχαίο που το ένα άρθρο βρίσκεται δίπλα στο άλλο»...

Keywords
Τυχαία Θέματα