Αλαφούζος: Δεν υπάρχει μαγική λύση για ΠΑΟ

09:02 21/3/2012 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες μέρες πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να βάζει λεφτά για τον Παναθηναϊκό με τον επιχειρηματία να σημειώνει πως δεν υπάρχει μαγική λύση για την ομάδα και αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα, όπως είπε, είναι η συσπείρωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλαφούζος στην εφημερίδα "GOAL NEWS"
- Για την σωτηρία του Παναθηναϊκού: "Καταρχάς εγώ αυτή την στιγμή τοποθετούμαι ως οπαδός του Παναθηναϊκού.

Και σας λέω ότι έχουμε όλοι χρέος να πάρουμε πρωτοβουλίες, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια για την βία και όσα έγιναν από μια ελάχιστη μειοψηφία, αλλά είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον. Υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί που, με πολύ κόπο και ιδρώτα, μαζεύουν αυτή την στιγμή όσα χρήματα μπορούν, για να βοηθήσουν. Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως γνωρίζετε. Και βασικός, πρώτος στόχος είναι να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την τιμωρία από την UEFA. Με πολύ κόπο επαναλαμβάνω... Εάν αυτό ρυθμιστεί, πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα πιο αποφασιστικά".
- Για το αν θα συνδράμει ο ίδιος οικονομικά: "Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν λύνεται αν βάλουν χρήματα κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν. Ξέρω ότι έβαλαν και θα βάλουν κάποιοι άνθρωποι χρήματα, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο... Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Χρειάζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, γιατί έχει συσσωρευμένα χρέη να αντιμετωπίσει. Και ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρός σύλλογος, έχει ιστορία και κύρος και δεν πρέπει να κάνει παιχνίδια άλλων, εννοώ μικρότερου βεληνεκούς συλλόγων. Το πρώτο στάδιο είναι η συσπείρωση όλων των οπαδών της ομάδας. Το να αποδείξουμε όλοι ότι δεν θα ανεχθούμε ξανά την βία! Ποιες είναι οι αρχές του Παναθηναϊκού; Η αξιοπρέπεια και το αθλητικό πνεύμα. Το ηθικό σκέλος είναι πολύ σημαντικό. Πρώτιστο. Επιβάλλεται, συνεπώς, η ίαση των πληγών και η συσπείρωση του κόσμου. Σας είπα και πριν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά με προϋπόθεση τις βασικές αρχές του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει μαγική λύση. Δεν υφίσταται, εξ όσων γνωρίζω, επιχειρηματίας που να θέλει και μπορεί αυτή την εποχή να σηκώσει μόνος του το βάρος της κατάστασης στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει πλέον. Η ενδεδειγμένη επιλογή είναι να πορευτεί μαζί ο κόσμος και να δίνονται από κοινού λύσεις".
- Για το αν θα βάλει ο κ. Βασιλάκης τις 500.000 ευρώ με την μορφή δανείου: "Δεν το γνωρίζω. Οι 500.000 ευρώ, πάντως, είναι αρκετά αισιόδοξο νούμερο... Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι επιχειρηματίες έχουν πολλά ανοίγματα σήμερα και ακόμα και αν έχουν χρήματα διαθέσιμα, δεν είναι εύκολο να τα βάλουν στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να μαζευτούν αρκετά, προκειμένου να υπάρξει τουλάχιστον μια ανάσα στην ομάδα και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την UEFA".

Keywords
Τυχαία Θέματα