Αήττητη 19 χρόνια η Ισπανία!

19:43 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πρωταθλήτρια, Ευρώπης, κόσμου και ξανά Ευρώπης. Αυτή η φουρνιά της Ισπανίας έχει σπάσει τα κοντέρ και συνεχίζει σε ξέφρενους ρυθμούς να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Την Τρίτη κόντρα στη Γεωργία ξεκινάει και η δική της προσπάθεια (την Παρασκευή είχε ρεπό) για να βρεθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει. Όχι μόνο επειδή έχει ομαδάρα, αλλά και βάσει μίας αήττητης παράδοσης 19 ετών που έχει δημιουργήσει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα οι Φούριας Ρόχας έχουν να ηττηθούν στον θεσμό από το 1993. Ήταν η Δανία και το γκολ

του Φλέμινγκ Πόβλσεν (1-0) που τους είχε υποχρεώσει να επιστρέψουν ταπεινωμένοι από την Κοπεγχάγη. Εκτοτε οι Ταύροι συμπλήρωσαν 45 αγώνες στα προκριματικά των Μουντιάλ, όπου έχουν δώσει το παρών 10 διαδοχικές φορές. Το πόσο σημαντική επίδοση είναι αυτή, φαίνεται από το ότι η δεύτερη στη σχετική λίστα Γαλλία έχει 22 ματς αήττητη, η Ιταλία, 17, η Γερμανία 12, η Αργεντινή 3 και η Βραζιλία ηττήθηκε στο τελευταίο της παιχνίδι (Βολιβία) πριν το 2010.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεκόρ, με τους Ισπανούς να έχουν ακόμα μία σούπερ επίδοση. Στον ίδιο θεσμό όταν αγωνίζονται εντός συνόρων, επίσης δεν χάνουν ποτέ. Σε 49 εντός έδρας αναμετρήσεις μετρούν 42 νίκες και έχουν παραχωρήσει μόλις επτά ισοπαλίες. Υπάρχουν ακόμα δύο χώρες που τρέχουν το ίδιο ρεκόρ (χωρίς ήττα εντός). Βραζιλία σε 45 ματς (35 νίκες, 11 ισοπαλίες) και Ιταλία σε 44 ματς (39 νίκες, 5 ισοπαλίες) συμπληρώνουν αυτή την περίφημη τριάδα. Μέχρι την ήττα της την τελευταία αγωνιστική των ομίλων για τη Νότια Αφρική (0-1 από τη Γερμανία), σε αυτό το γκρουπ υπήρχε και η Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα