Αϊτή: 3 χρόνια μετά μόνο 600 εκατ. απ'τα 9 δισ. των δωρεών έχουν δοθεί!

22:19 13/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ως θετικό αξιολόγησε η ΕΕ τον απολογισμό της οικονομικής βοήθειας που έχει χορηγήσει στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό το 2010. Όπως υποστηρίζει το 85% των χρηματοδοτήσεων που είχε υποσχεθεί εκταμιεύθηκαν επ' ωφελεία πέντε εκατ. ανθρώπων, ή υπέρ του ενός στους δύο κατοίκους της νησιωτικής χώρας.

«Το 85% των 522 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010 έχει εξυπηρετηθεί», ενημέρωσαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και οι επίτροποι Ανθρωπιστικής Βοήθειας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και Ανάπτυξης Άντρις Πίμπαλγκς, στην κοινή ανακοίνωσή

τους, που εκδόθηκε για την επέτειο των τριών ετών από τον φονικό σεισμό, στις 12 Ιανουαρίου 2010.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, από τη συνολική βοήθεια που έχει σταλεί στην Αϊτή απ' όλο τον κόσμο, η οποία ξεπερνά τα 9 δισ. δολάρια, στην κυβέρνηση της χώρας και σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν δοθεί μόλις 610 εκατ!

Συγκεκριμένα, για την Αϊτή τα τρία τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθει 9,04 δισεκατομμύρια δολάρια, από ιδιώτες, εταιρίες και διάφορες οργανώσεις. Όμως η κυβέρνηση της Αϊτής έχει λάβει μόλις 580 εκατ. δολάρια και άλλα 36 εκατ. κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10,2% του συνολικού ποσού.

Έτσι, δημιουργείται εύλογα η απορία που βρίσκονται όλα αυτά τα υπόλοιπα 8,5 σχεδόν δισεκατομμύρια!

Χιλιάδες άνθρωποι μένουν ακόμα σε παραπήγματα, ενώ ακόμα μένει να καθαριστεί ένα 20% από τα 10 εκατ. κυβικά μέτρα των χαλασμάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός. Κι όμως όλα αυτά τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος γενναιόδωρα από το υστέρημα του έχει... χαθεί κάπου στο δρόμο, στα γρανάζια τη γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα