Αισιόδοξοι Καραγκούνης-Σαμαράς

23:22 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Σαμαράς είναι αρκετά αισιόδοξοι για το ματς με την Κολομβία, κάτι που φάνηκε κι από τις δηλώσεις τους.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι δύο διεθνείς άσοι στη συνέντευξη Τύπου:

Για την επιτυχία του 2004 και αν περιμένουν κάτι ανάλογο:

Καραγκούνης: «Αυτό έγινε πριν από δέκα χρόνια. Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Μόνο δύο ποδοσφαιριστές είμαστε ίδιοι. Ο Φύσσας ήταν και αυτός τότε, αλλά είναι από άλλο πόστο. Αυτό μας έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση σίγουρα, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά

και οι επθτυχίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και στην τελευταία μας, πήγαμε στους οκτώ της Ευρώπης. Όλα αυτά μας γεμίζουν πίστη για εμάς και την ομάδα μας. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και το 2004».

Τι είναι αυτό σε σύγκριση με τα προηγούμενα τουρνουά που αλλάζει:

Σαμαράς: «Δεν νομίζω πως αλλάζει κάτι. Όπου και να γινόταν θα είχαμε την ίδια νοοτροπία, τρόπο σκέψης και παιχνιδιού. Θα ώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλοι είμαστε με μεγάλη αυτοπεποίθηση εδώ. Ελπίζω για το καλύτερο».

Πώς βλέπουν την απουσία του Φαλκάο

Σαμαράς: «Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για την απουσία. Είναι πολύτιμος παίκτης, αλλά από εκεί και πέρα, είτε έπαιζε είε όχι, ο στόχος μας δεν αλλάζει. Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να αναφέρω κάτι.

Καραγκούνης: «Εμένα προσωπικά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση μου αρέσει να είναι όλοι οι μεγάλοι. Και στο γκρουπ μας. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης, παρόλο που για εμάς θα ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι κρίμα τέτοιοι παίκτες να χάνουν τέτοιες διοργανώσεις. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία του που έκανε ότι μπορεί για να είναι εδώ. Πραγματικά χάνει αίγλη το Μουντιάλ από την απουσία του.

Για το ατού της Ελλάδας και το οικογενειακό κλίμα:

Καραγκούνης: «Δειξαμε όλο αυτόν τον καιρό πως το ατού μας είναι πως είμαστε μία ομάδα και εντός γήπεδου και εκτός γηπέδου. ΚΑΙ στις χαρές και τις λύπες είμαστε μαζί. Τα ζούμε όλα γεμάτα συναισθήματα. Και τα καλά αποτελέσματα και τα άσχημα. Δεν νομμίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο προετοιμασμένοι είματε. Αυτοί οι 11 που θα παίξουμε αύριο και όσοι είναι εκτός θα είμαστε μία ομάδα. Αυτό που μένει είναι να μπούμε με πίστη και πιστεύω πως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πιστεύω πως ο Γιώργος Σαμαράς θα σκοράρει! (γέλια). Αυτό είναι ιτο πιο σημαντικό. Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Ξέρουμε καλά τους αντιπάλους μας, αλλά το μεγάλο θέμα είναι η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση ως άτομα.

Σαμαράς: «Δεν θα απαντήσω στο αν σκοράρω. Για το κλίμα της ομάδας νομίζω πως για να τελειώνει το θέμα γιατί εχει παρατραβήξει: Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει. Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό στην ομάδα. Είμαστε μία οικογένεια. Με αυτοπεποίθηση πρέπει να βγάλουμε το ομαδικό μας πνεύμα και το ταλέντο μας».

Για την τελευταία διοργάνωση του Καραγκούνη: «Δεν αλλάζει κάτι στη νοοτροπία μου. Σκέφτομαι ξεχωριστά τα παιχνίδια. Οι σκέψεις μου είναι στο αυριανό παιχνίδι. Σκοπός μας είναι να μην είναι ιτο τελευταίο μου παιχνίδι στη Φορταλέζα. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτό. Είναι δύσκολο, γιατί είναι δύσκολος ο όμιλος. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, αλλά σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι με την Κολομβία και τίποτα άλλο».

Για το αν τους εξιτάρει το ότι φοβούνται την ομάδα μας οι Κολομβιανοί:

Σαμαράς: «Είναι μία υποθετική ερώτηση Δε αλλάζθμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν θα το κάνυμε τώρα. Εχουμε μία τακτική και φιλοσοφία που μας έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα. Τώρα να σχολιάσω δηλώσεις άλλων δεν μπορών. Θα συγκεντρωθούμε στα δικά μας πράγματα. Πως θα κρατήσουμε το μηδέν και να πάρουμε τη νίκη. Ο κόουτς είπε πως το πιο απλό πράγμα είναι να κρατήσεις το μηδέν και να πάρεις τη νίκη. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Εμείς κρατάμε τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο παιχνιδιού μου και εύχομαι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο. Υπάρχει ήδη.

Καραγκούνης: «Εμείς προβληματιζόμαστε όχι μόνο για το πώς θα βάλουμε γκολ, αλλά και πώς να μη φάμε. Αν οι αντίπαλοι προβληματίζονται για αυτό, θα πρέπει να το κάνουν και για να μη δεχτούν γκολ. Εμείς έτσι κάνουμε με όλους.Σεβόμαστε όλους».

Για τη χαρά που θα δώσουν στον κόσμο:

Σαμαράς: «Σίγουρα δίνει χαρά. Δεν είναι ωραίο να μπλέκουμε τα πολιτικά με το ποδόσφαιρο, αλλά θα είναι ευχάριστο να δούμε ανθρώπους να πανηγυρίζουν και να είναι χαρούμενοι. Ευελπιστώ και εύχομαι να τους δώσουμε χαρά και πάλι. Όχι πολιτικα, αλλά γιατι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα