Αίγυπτος: Ο στρατός κατέλαβε την κρατική τηλεόραση

17:05 3/7/2013 - Πηγή: AEK365

να βήμα πριν το πραξικόπημα βρίσκονται στην Αίγυπτο με το τελεσίγραφο του στρατού στον πρόεδρο Μόρσι να λήγει σε μισή περίπου ώρα και τον στρατό, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει εισέλθει στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα έφτασαν στις εγκαταστάσεις στο κέντρο του Καΐρου σύμφωνα με το Reuters. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, που δεν εμπλέκονται στο «ζωντανό» πρόγραμμα έχουν φύγει από το κτίριο, ενώ στην αίθουσα

σύνταξης της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται ήδη αξιωματικοί ώστε να παρακολουθούν τι μεταδίδεται μέχρι την εκπνοή του τελεσίγραφου.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του Μοχάμεντ Μόρσι ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει πρόθεση να υποκύψει στις πιέσεις και δεχθεί το τελεσίγραφο του στρατού που του ζητά να μοιραστεί την εξουσία με τους Αδερφούς Μουσουλμάνους.

«Προτιμά να πεθάνει όρθιος σαν δέντρο, υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητα της θέσης του παρά να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ελπίδες της Αιγύπτου για δημοκρατία», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Αϊμάν Αλί μιλώντας στο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα