Αγεφύρωτο το χάσμα στο NBA

09:20 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σε νέα συνάντηση που έγινε μεταξύ της ένωσης παικτών και των ιδιοκτητών ομάδων του NBA, η πλευρά των παικτών αρνήθηκε την προσφορά που κατέθεσε ο κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποσοστό 49% με 51% των εσόδων και να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η πλευρά της ένωσης παικτών

δεν δέχτηκε την προσφορά και έτσι το lockout παραμένει.

Η πλευρά των παικτών υποστηρίζει πως με την συγκεκριμένη προσφορά των ιδιοκτητών δεν πρόκειται να έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50.2% των κερδών από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την στιγμή που μέχρι τώρα εισέπρατταν το 57% των κερδών. Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν δώσει προθεσμία στην ένωση παικτών μέχρι την Τετάρτη με το χάσμα ωστόσο να εξακολουθεί να παραμένει αγεφύρωτο.

Σε δηλώσεις του πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ, ξεκαθάρισε πως οι παίκτες δεν μπορούν να δεχτούν μια τέτοια πρόταση ενώ από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης, Μπιλ Χάντερ δήλωσε: "Θεωρούμε πως η πρόταση δεν είναι ικανοποιητική, αλλά δεδομένης της επιθυμίας των παικτών να αγωνιστούν, θέλουμε να συζητήσουμε ξανά με τους ιδιοκτήτες. Καταλαβαίνουμε την θέση των ιδιοκτητών, αλλά δεν μας φοβίζουν αυτές οι κινήσεις".

Όπου κινήσεις, η πρόθεση των ιδιοκτητών, αν δεν γίνει αποδεκτή η νέα προσφορά, να καταθέσουν μια τελευταία πρόταση για 47% με το salary cap να είναι λίγότερο ελαστικό γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στα συμβόλαια των παικτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα