Αυτός αγαπάει την ΑΕΚ

09:05 6/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ο πατέρας του Άρη. Του μικρού ΑΕΚτζή, που ο πατέρας του στο όνομα το δικό του και της ΑΕΚ προχώρησε σε μία ταμειακή διευκόλυνση πριν 1,5 μήνα προκειμένου να έρθει στην ομάδα ο Ανάκογλου, όπως κι έγινε. Διαβάστε αναλυτικά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, με τον πατέρα του Άρη να μιλάει για όλα...


"Γράφτηκαν πολλά, ακούστηκαν ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος επέλεξε εκτός από την διατήρηση της

ανωνυμίας του που την επιθυμεί ακόμη, να μην τοποθετηθεί για τίποτα ούτε μέσω τρίτων τόσο καιρό. Το γιατί το έκανε τώρα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το ήθος και το μεγαλείο ψυχής που σφράγισε όλη αυτή την ιστορία.

Χτύπησε την πόρτα του γραφείου μας χθες το απόγευμα και τον δεχτήκαμε χωρίς ούτε να τον περιμένουμε, ούτε φυσικά να τον γνωρίζουμε φατσικά. «Είμαι ο... Είμαι ο πατέρας του Άρη». Ο πατέρας του Άρη λοιπόν. Ο άνθρωπος που έδωσε 30 χιλ. ευρώ στην ΑΕΚ για να πληρωθεί η προκαταβολή στον Ανάκογλου και τον μάνατζερ του και να ολοκληρωθεί αυτή η σπουδαία μεταγραφή.

Μας αιφνιδίασε σίγουρα η επίσκεψή του. Αλλά πολύ γρήγορα την αρχική έκπληξη αντικατέστησε η χαρά και η ζεστασιά που μεταδίδει αυτός ο άνθρωπος. Μας έκανε την τιμή να μιλήσει με δική του πρωτοβουλία, αποκλειστικά στην «ΩΡΑ».

Γιατί τώρα όμως; «Επέλεξα να μιλήσω τώρα, γιατί ήθελα να γνωστοποιηθεί ότι η ΑΕΚ τήρησε απόλυτα την συμφωνία που κάναμε και πήρα τα χρήματα μου πίσω. Και ήθελα να γνωστοποιηθεί από σας, από την εφημερίδα που δίνει αγώνα για την ΑΕΚ και κάθομαι καθημερινά και διαβάζω τα ρεπορτάζ και τα σχόλια της στον Άρη».

«Τρία πράγματα ζήτησα από τη διοίκηση της ΑΕΚ και τα σεβάστηκαν. Πρώτον να μου διασφαλίσουν ότι θα πάρω τα χρήματα πίσω γιατί πρόκειται για ιερό σκοπό. Δεύτερον να διατηρηθεί η ανωνυμία μου και τρίτον να έρθουν τρεις παίκτες σπίτι να δουν τον Άρη. Τα έκαναν όλα και με το παραπάνω. Δεν ξέρω τι λένε γι' αυτούς αλλά εμένα μου φέρθηκαν αντρίκια και τίμια».

«Δεύτερο και πιο σημαντικό ίσως, είναι το ότι εδώ ήρθα για να πω ότι ξέρω πως μπορούν κι άλλοι ΑΕΚτζήδες να κάνουν αυτό που έκανα εγώ. Μια ταμειακή διευκόλυνση, ανώνυμα και άτοκα για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό μετράει και όχι η γκρίνια και η εύκολη κριτική... Εγώ είδα ανθρώπους που μου έδειξαν ότι αγαπάνε την ομάδα και προσπαθούν με ότι μέσο έχουν να βρουν λύσεις. Βοήθεια χρειάζονται και όχι κατηγορίες και κριτική. Επίσης για να δοθεί μια απάντηση σε κάποια που γράφτηκαν κι ακούστηκαν, ότι μπορεί να ήμουν ο μπροστινός του τάδε ή του δείνα, που είναι αστειότητες. Να εδώ είμαι, με βλέπετε και καταλαβαίνετε μόνοι σας».

Και η αλήθεια είναι ότι καταλάβαμε πολλά. Πρώτα απ' όλα μιλάμε για έναν απλό άνθρωπο, έναν απλό ΑΕΚτζή. Ναι είναι στους «Supporters», αλλά στην κατηγορία εκείνων που συμμετείχαν με το μίνιμουμ ποσό. Κάτοχος διαρκείας, όχι στα επίσημα.

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε πως πήρε την απόφαση να βοηθήσει την ΑΕΚ. «Όπως έχει γραφτεί σωστά, δυστυχώς ο γιος μου είχε ένα άσχημο ατύχημα. Που τον έχει καθηλώσει. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό το παιδί έχει αρχίσει να ανακτά την επικοινωνία με το περιβάλλον, καταλαβαίνει πλέον τα πάντα, σιγά - σιγά πιστεύω θα βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση του και συνεχίζει την θεραπεία του για κίνηση και ομιλία... Εισπράξαμε λοιπόν ένα σημαντικό ποσό από την ασφάλεια μετά από πολύ καιρό... Βλέπαμε το φετινό δράμα της ομάδας, βλέπαμε ότι χρειαζόταν ενίσχυση για να σωθεί και μια μέρα ρωτάω τον Άρη: Είσαι παιδί μου να βοηθήσουμε την ΑΕΚ να πάρει έναν παίκτη; Ο Άρης αμέσως μου έκανε καταφατικό νεύμα κι αυτό ήταν».

Ακούγεται τόσο απλό από τον ίδιο, αλλά καθίστε μια στιγμή και σκεφτείτε. Τόσο απλό ακούγεται μόνο και μόνο επειδή αυτός ο άνθρωπος και το παιδί του, αγαπάνε πραγματικά την ΑΕΚ.

«Πήγα μόνος μου στους διοικούντες, από τους οποίους προσωπικά δεν γνώριζα κανέναν και μιλήσαμε με τον Ηλία Μπρουσιανό για τον Κλωναρίδη, αλλά αυτή η περίπτωση για πολλούς λόγους δεν μπορούσε να προχωρήσει. Και μετά με ρώτησαν αν θα ήθελα να βοηθήσω στην περίπτωση του Ανάκογλου. Είχε ήδη γίνει η παρέμβαση του κ. Μελισσανίδη με τον Πανσερραϊκό κι αυτό το μέτωπο είχε κλείσει, αλλά χρειάζονταν κάποια χρήματα για να πειστεί ο παίκτης και ο μάνατζερ του να προτιμήσουν την ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό που τον θεωρούσε κλεισμένο...».

Τα έδωσε τα χρήματα λοιπόν, ο πατέρας του Άρη. Και λέει ο ίδιος: «Δεν το παίζω ήρωας, δεν έκανα κάτι φοβερό. Στην ουσία η ΑΕΚ πλήρωσε τον Ανάκογλου, αφού τα χρήματα μου τα έδωσαν οι άνθρωποι πίσω με τον τρόπο και στον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Είναι όμως σημαντικό να βρεθούν κι άλλοι που έστω και με αυτό τον τρόπο, θα διευκολύνουν την ΑΕΚ. Ανώνυμα και άτοκα».

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι έκανε κάτι... φοβερό. Γιατί παρότι πήρε πίσω τα χρήματα του, εκείνη τη στιγμή η ΑΕΚ χρήματα για να δώσει στον Ανάκογλου και τον μάνατζερ του δεν είχε. Και δεν υπήρξε άλλος που να προσφερθεί να βοηθήσει γι' αυτό. Επιπλέον με όλα όσα γράφονται και ακούγονται, να πηγαίνει ένας άνθρωπος που δεν είναι πλούσιος και να εμπιστεύεται 30 χιλ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν είναι κι εύκολο.

Τον ρωτήσαμε για την επίσκεψη των παικτών της ΑΕΚ στον γιο του. Ήταν οι Κωνσταντόπουλος, Πετρόπουλος, Ανάκογλου και Παυλής. «Τι να πω... Ήταν μια στιγμή μαγική για το παιδί μου. Από τη μέρα που μας επισκέφτηκαν οι παίκτες το παιδί δεν σταμάτησε να γελάει... Ο Αντώνης ο Πετρόπουλος που είναι ψυχάρα και θέλω να το γράψετε, τον κάλεσε στα Σπάτα. Όταν ανοίξει λίγο ο καιρός θα πάμε. Το καλό είναι ότι πέντε χρόνια μετά το ατύχημα, η κατάσταση της υγείας του Άρη είναι σε πολύ καλύτερο σημείο».

Μας ζήτησε μόνο τη δημοσίευση των εγγράφων που αποδεικνύουν ότι πήρε πίσω τα χρήματα του! «Τα παραδίδω στην ιστορική και παραδοσιακή εφημερίδα της ΑΕΚ για τον τίμιο, καθαρό και ανυποχώρητο αγώνα που κάνετε για την ομάδα μας». Αυτό μόνο, τίποτε άλλο.

Θα μπορούσε να έρθει εδώ και να το... παίξει κάπως, να εκφράσει γνώμη... για όλα και να μας ζητήσει να την καταγράψουμε. Μιλήσαμε φυσικά για την ΑΕΚ, έχει γνώμη κι έχει και κάποια πικρία ειδικά για την αντιμετώπιση που έχει ο Ανάκογλου από τότε που ήρθε στην ομάδα. Αλλά ο άνθρωπος αφού μιλήσαμε, μας ζήτησε να μην αναφέρουμε τίποτα από όσα συζητήσαμε για θέματα της ομάδας.

Όταν έφυγε και μείναμε μόνοι μας, εκτός από το ότι φυσικά δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι αυτό ήταν το πρώτο θέμα για την «ΩΡΑ» σήμερα, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία και για τον τίτλο. «Αυτός αγαπάει την ΑΕΚ». Θα μπορούσε να ήταν κι άλλοι ανάλογοι, όπως «αυτός είναι η ΑΕΚ», δεν έχει τόση σημασία, το νόημα παραμένει το ίδιο.

Πιστεύουμε ότι αυτό το νέο άγγιγμα ψυχής δεν μπορούσε να έρθει και σε πιο κατάλληλη περίοδο. Όταν αυτή η χιλιολαβωμένη ομάδα, ετοιμάζεται μέσα στις γνωστές συνθήκες να πάει να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εχθρούς της, που την περιμένουν κυριολεκτικά να την κατασπαράξουν.

Όταν αυτοί που την οδήγησαν σε αυτή την άθλια κατάσταση, συνεχίζουν να δηλώνουν αμέτοχοι και να θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ομάδα και σε αυτό τον κόσμο.

Όταν κανείς δεν παίρνει την γενναία απόφαση που πήρε ο πατέρας του Άρη και το μόνο που ξέρουν είναι να δημιουργούν καυγάδες, να κριτικάρουν, να κάνουν σχέδια επί χάρτου και να βλέπουν την ΑΕΚ σαν... τρόπαιο που θα πάρουν από τους αντιπάλους τους.

Το χέρι στην τσέπη από όσους την αγαπάνε και μπορούν να το κάνουν χρειάζεται η ΑΕΚ κύριοι. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Αγάπη, ψυχή, πάθος, συναίσθημα σήμαινε πάντα αυτή η ομάδα. Αν αυτοί που μπορούν να δώσουν χρήματα, τα διαθέτουν όλα αυτά για την ΑΕΚ, οι λύσεις είναι πανεύκολες. Άνθρωπος που να αγαπάει πραγματικά την ΑΕΚ, να την βλέπει σε αυτή την κατάσταση, να μπορεί να τη βοηθήσει και να μην το κάνει, η μαύρη αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει".

Keywords
Τυχαία Θέματα