Αυτό είναι το όραμα κι όποιος το πιστεύει θα βγει κερδισμένος

13:45 1/6/2013 - Πηγή: AEK365

Καλό μήνα να έχουμε! Και θα τον έχουμε, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Μόνο και μόνο από τα ονόματα που έχει ήδη «χτυπήσει» η ΑΕΚ, πριν καν μπει το τρίμηνο του «καυτού» καλοκαιριού, φανερώνονται οι προθέσεις για το τι ομάδα πάει να δημιουργηθεί.


Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που αν η ΑΕΚ τους είχε αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κινδυνέψει. Όσοι

έχουν παρακολουθήσει τη χρονιά που έκαναν ο Παπαδόπουλος, ο Ρόβας και ο Γεωργίου, αντιλαμβάνονται αυτό που γράφω. Μέχρι και τον Φυτανίδη έχει στο «στόχαστρο» η «Ένωση», περίπτωση πολύ δύσκολη, για λόγους που θα διαβάσετε και στο σχετικό ρεπορτάζ.


Γίνεται ωστόσο εμφανές σε τι επίπεδο θα κινηθεί μεταγραφικά η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι. Ακόμα δηλαδή κι αν χαλάσει κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα θα κινηθεί για κάποια ισάξιά της. Η απόφαση να αποκτηθεί ένας παίκτης εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας για καθεμιά από τις τρεις γραμμές του άξονα, είναι ειλημμένη και εγγυάται πώς η «Ένωση» θα έχει στην Γ' Εθνική, ομάδα επιπέδου Α' Εθνικής και μάλιστα πολύ καλύτερη από αυτήν που δεν τα κατάφερε στο τελευταίο πρωτάθλημα.


Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ έχουν γίνει ήδη αρκετά πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ξεκινά κυριολεκτικά από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος της δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έχει επιστρέψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και για να επανέλθω στα περί καλού μήνα, με τα οποία και ξεκίνησα, να είστε βέβαιοι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!


Τα πολύ καλύτερα έρχονται, σε όλα τα επίπεδα. Κάθε μέρα που περνάει από εδώ και στο εξής θα είναι δημιουργική, κάθε μήνας που περνάει από εδώ και πέρα σε σχέση με τον προηγούμενο θα διαπιστώνονται άλματα προς την αναγέννηση της ΑΕΚ.


Προς το παρόν, θα σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο στόχος λοιπόν είναι ξεκάθαρος γι' αυτό το καλοκαίρι. Από το μηδέν να δημιουργηθεί μια αξιόλογη ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί στην Α' Εθνική και που θα ανέβει φυσικά... περίπατο την κατηγορία. Παράλληλα, θα διαθέτει έναν ικανό κορμό παικτών που θα αποτελούν τις «κολώνες» για την ομάδα, στην οποία το επόμενο καλοκαίρι θα προστεθούν τα απαραίτητα «στηρίγματα» που θα την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο.


Έτσι, το ερχόμενο καλοκαίρι, η ομάδα που θα έχει δημιουργηθεί θα είναι για να «χτυπάει» πρωτάθλημα στην Super League και που φυσικά θα ανέβει... περίπατο σε αυτήν από την Football League. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Αφενός προχωρώντας στην απόκτηση παικτών με εμπειρία που εγγυώνται ότι σε δύο χρόνια από σήμερα, θα ασχολούμαστε με την ομάδα που θα μπει στη Νέα Φιλαδέλφεια με ξεκάθαρο στόχο να πάρει το πρωτάθλημα στην Α' Εθνική.


Κι αφετέρου, κρατώντας αλλά και αποκτώντας νεαρούς που και το ταλέντο έχουν αλλά και τη διάθεση για να ζήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα εποχή αναγέννησης για την ΑΕΚ. Κι όσοι από αυτούς αποδείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, θα ζήσουν και το μεγαλείο της σεζόν 2015-2016.


Αυτό είναι το όραμα της νέας ΑΕΚ. Όποιος το πιστεύει κι όποιος έχει την ψυχή, μένει και το ζει. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγει κερδισμένος αφού μαζί με την αλματώδη ανάπτυξη της ΑΕΚ, θα αναπτύσσεται και η όποια ποδοσφαιρική του αξία. Όποιος δεν θέλει, φεύγει...


Καλημέρα σας!


Υ.Γ.: Διαβάστε την προαναγγελία της πολύ ωραίας συνέντευξης που παραχώρησε ο Τάσος Τσουμάγκας στον Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, την οποία και θα δούμε σήμερα τηλεοπτικώς στον «ΣΚΑΪ». Είναι πολλά αυτά που λέει και τα οποία φανερώνουν ένα λιτό και μετρημένο παιδί. Κρατάω κυρίως το εξής: «Εμείς που ρίξαμε την ομάδα, εμείς πρέπει να μείνουμε, πρέπει να την φτάσουμε ψηλά, να γυρίσει στην Α' Εθνική και να γίνει πρωταθλήτρια». Αυτή τη σκέψη, προσωπικά θα την είχα ως απαίτηση από τον εαυτό μου, εάν ήμουν στη θέση του οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή άνηκε στην ΑΕΚ στην πιο μαύρη σεζόν της ιστορίας της. Και μπράβο στο παιδί, όπως και στον Ανάκογλου και στον Τσουκαλά και φυσικά και στον Παυλή, που απέδειξαν ήδη πώς από το βράδυ του υποβιβασμού και μετά, δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα, δεν μπορούν να το ξεχάσουν...


Υ.Γ.2: Θα έχω χαρεί πολύ αν έχω συμβάλλει στο να θιχτεί ο εγωισμός και να αποδείξει στο μέλλον ένας νέος άνθρωπος (γιατί 23 ετών δεν το λες πια παιδί) ότι κάποτε τον αδίκησα. Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτερο για τον οιονδήποτε νέο, να του λες κατάματα την αλήθεια από το να τον «γλείφεις», να τον κολακεύεις και να τον παραμυθιάζεις. Τα παραδείγματα Ελλήνων ποδοσφαιριστών που την πάτησαν στην καριέρα τους και που από ταλέντα κατέληξαν στα αζήτητα, είναι αμέτρητα. Και την πάτησαν γιατί πίστεψαν ότι είναι κάτι που δεν ήταν, γιατί πίστεψαν εκείνους που τους έκαναν... Θεούς. Όσοι αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ της τελευταίας σεζόν, απέτυχαν οικτρά και δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την ποδοσφαιρική τους αξία ώστε σήμερα να έχουν απαιτήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια για όλους και δεν έχει να κάνει με συμπάθειες και αντιπάθειες. Ίσα ίσα που αν θεωρούμε κάποιους φίλους μας μέσα από την ομάδα, αυτό πρέπει να τους πούμε. «Μείνε με αυτά που σου δίνει η ΑΕΚ και απέδειξε ότι αξίζεις πολύ περισσότερα. Μέχρι στιγμής δεν το έχεις αποδείξει. Στο χέρι σου είναι να το κάνεις». Καλύτερα να προβληματιστείς, ακόμα και να πληγωθείς την κατάλληλη στιγμή, παρά να καταστραφείς. Και η αλήθεια πολλές φορές πληγώνει...


Υ.Γ.3: Δεν λέω τίποτα για να μην το ματιάσω. Αρκεί σήμερα στο Άργος να δώσουν όλη τους την ψυχή μέσα στο παρκέ για το σήμα που θα έχουν στη φανέλα τους. Αυτό δηλαδή που δεν έκαναν κάποιοι παίκτες και δυστυχώς πολλές φορές, στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα