Αφησε το γιο του να πεθάνει από ασιτία ενώ έπαιζε βιντεοπαιχνίδια

21:06 15/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως στη Νότιο Κορέα φέρνοντας για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ένας 22χρονος στη Νότιο Κορέα συνελήφθη κατηγορούμενος ότι άφησε το γιο του να πεθάνει από πείνα ενώ ο ίδιος έπαιζε βιντεοπαιχνίδια επί

μέρες ολόκληρες σε ίντερνετ καφέ.

Ο παίκτης, ο 22χρονος Τσουνγκ όπως τον αποκαλεί η αστυνομία, συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του πτώματος του δίχρονου γιου του που βρισκόταν σε αποσύνθεση μέσα σε σακούλα απορριμμάτων, κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού.

Η νέα αυτή υπόθεση αναμένεται να τροφοδοτήσει τη συζήτηση στη Νότια Κορέα για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Το κοινοβούλιο εξετάζει την έγκριση νόμου που κατατάσσει τη δραστηριότητα αυτή στην κατηγορία των δραστηριοτήτων που προκαλούν εθισμό, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα στοιχήματα.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στη χώρα. Το 2009 ένα νεαρό ζευγάρι είχε αφήσει το τριών μηνών μωρό του να πεθάνει από ασιτία ενώ περνούσε ώρες παίζοντας στο Διαδίκτυο, κυρίως ένα παιχνίδι με θέμα την ανατροφή ενός εικονικού παιδιού.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η σύζυγος του Τσουνγκ βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο, μακριά από το σπίτι της οικογένειας, αφήνοντας στον άνεργο σύζυγό της τη φροντίδα του παιδιού.

Ο άνδρας, που είχε ποινικό μητρώο, περνούσε τον χρόνο του στα Internet cafe και επέστρεφε στο σπίτι κάθε δύο ή τρεις ημέρες για να ταΐσει το αγοράκι.

Στις 7 Μαρτίου ο πατέρας βρήκε το παιδί νεκρό στο διαμέρισμα. Άφησε το άψυχο σώμα για τουλάχιστον ένα μήνα πριν τελικά το τοποθετήσει σε σακούλα σκουπιδιών και το ρίξει σε έναν κήπο.

Ο άνδρας δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού του στην αστυνομία, τελικά όμως φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα