Αεροπλάνο πετά για 4 μέρες!

18:22 5/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα νέο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροπλάνο πρόκειται να μένει στον ουρανό για μέρες επεκτείνοντας τις προοπτικές της αεροναυπηγικής.

Το Phantom Eye, όπως ονομάζεται, είναι σχεδιασμένο να καίει υγρό υδρογόνο ώστε να πετά για μέρες χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Boeing. Το ελικοφόρο αεροπλάνο πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση σε στρατιωτική βάση της Καλιφόρνια.

Η πτήση διήρκεσε μόλις 28 λεπτά με το Phantom Eye να αναπτύσσει ταχύτητα 62 κόμβων (115 χιλιόμετρα την ώρα) και να φτάνει σε ύψος 4.080 ποδών (1240 μέτρα).

Το μόνο πρόβλημα εμφανίστηκε στο τέλος της δοκιμής στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς, όταν το σκέλος προσγείωσης κόλλησε στο έδαφος και έσπασε, χωρίς όμως να καταστρέψει το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Ο πρόεδρος της Βoeing Phantom Works χαρακτήρισε τη δοκιμαστική πτήση «αρχή μιας νέας εποχής» στις αναγνωριστικές και κατασκοπευτικές αποστολές του στρατού.

Η διαφορά του Phantom Eye είναι ότι κινείται με υγρό υδρογόνο, αντί με κηροζίνη όπως τα συμβατικά αεροσκάφη, και μπορεί να υπερίπταται πάνω από το στόχο μέχρι και τέσσερις μέρες χωρίς διακοπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα