Με αυτό το λαό θα γίνει και πάλι Βασίλισσα!

18:42 3/11/2014 - Πηγή: AEK365

Με τον κόσμο της να συγκλονίζει με την παρουσία του (περισσότεροι από 8.000 οπαδοί βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ) και να δείχνει ότι έχει αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, η ΑΕΚ πάλεψε πραγματικά το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό και τον ανάγκασε να κοπιάσει.
Το τελικό σκορ (62-81) δεν λέει την αλήθεια του αγώνα, καθώς η ομάδα του Πειραιά

βρήκε απέναντί της μια ΑΕΚ μαχητική, που έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα, επέστρεψε στο ματς όταν οι Ερυθρόλευκοι νόμιζαν ότι το έχουν φέρει στα μέτρα τους, όμως στο τέλος υπέκυψε στη δεδομένη διαφορά ποιότητας. Δείχνοντας, ωστόσο, ότι έπειτα και από την απόκτηση του Ίνγκλις, υπάρχουν οι βάσεις ώστε και με τις προσθήκες που αναμένονται να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο...

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, το πάθος στην εξέδρα ξεχείλιζε και η πρώτη περίοδος την βρήκε να προηγείται με 15-14, έχοντας πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Κασελάκη. Το δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έχοντας σε πολύ καλή βραδιά το Σπανούλη έπιασε μέγιστη τιμή διαφοράς τους 14 πόντους, όσους μετρούσε μέχρι τότε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Λήξη ημιχρόνου 30-44. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ πήρε ανάσες στο σκοράρισμα από τον Σάκοτα, αλλά η έλλειψη των ξένων ανέδειξε με σκληρό τρόπο τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Η τρίτη περίοδος υπήρξε εξαιρετική για την ΑΕΚ μέχρι και δύο λεπτά πριν από την ολοκληρώση της, αλλά τελικά το κέρδος της ήταν μόλις ένας πόντος μείωση στη διαφορά (52-65). Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά, η Ένωση έτρεξε σερί 9-0 με πρωταγωνιστές τους Ίνγκλις και Ράιτ, όμως στο τέλος της περιόδου, η διαφορά ξανάνοιξε.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε εκ νέου να κάνει αντεπίθεση, φέρνοντας στα μισά της περιόδου τη διαφορά στους 10 (51-61), ωστόσο οι παίκτες της δεν άντεξαν την πίεση και η διαφορά πήρε διαστάσεις που αδικούν την προσπάθεια των παικτών της (62-81). Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίστηκε από τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος στο τέλος την αποθέωσε για την προσπάθεια που έκανε και το βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-44, 52-65, 62-81

AEK (Ζιάγκος): Παπαντωνίου, Κάιλς, Σάκοτα 13 (1), Κασελάκης 9 (1), Πολυτάρχου, Ράιτ 6, Καμπερίδης, Γουίλιαμσον 3, Τσιάκος 3, Σαρικόπουλος 7, Μιλόσεβιτς 2, Ίνγκλις 9 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 8 (2τριπ., 6ριμπ.), Χάντερ 6 (7ριμπ.), Ντάνστον 5, Σπανούλης 22 (2τριπ., 5ασ.), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 7 (1τριπ., 3ασ.), Λοτζέσκι 9 (1), Αγραβάνης 7 (2), Μάντζαρης 8 (2τριπ., 3ριμπ., 2ασ.), Καββαδάς, Κατσίβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα