Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά «καθάρισε» η ΑΕΚ

16:53 24/2/2015 - Πηγή: AEK365

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ένα σε κάθε ημίχρονο. Ακόμα όμως και στην κακή της ημέρα ή για την ακρίβεια, σε ένα παιχνίδι που «πέταξε» ένα ημίχρονο, απέδειξε πως και 45' είναι υπέρ αρκετά για να δείξει τη διαφορά κλάσης της από τον δεύτερο του ομίλου της. Χάνοντας σωρία ευκαιριών, κυρίως στο δεύτερο μέρος, έπαιξε με τη... φωτιά, ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει τα πάντα, αν ο Μπαρμπόσα στο 40' είχε πλασάρει εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής. Με ένα γκολ

σε κάθε 45λεπτο (Πλατέλλας με σουτ στο 35' και Μάνταλος με σουτ στο 88') η Ένωση πήρε αυτό που ήθελε από το ματς με την πατρινή ομάδα και έβαλε τις βάσεις για να «χτίσει» διαφορά από τον 2ο και 3ο του Νότιου ομίλου και να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στη «μάχη» των play offs. Όσο για την κακή εικόνα της στο παιχνίδι, αποτυπώθηκε περίτρανα στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου δέχθηκε και το γκολ του Κυβελίδη, μετά από παιδαριώδες λάθος τόσο του Ανέστη, όσο και του Λαμπρόπουλου.

Το ματς

Το πανέμορφο γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα στο 35' -με κοντρόλ και απευθείας σουτ έξω από την περιοχή- ήταν και το μόνο που μπορεί να θυμάται η ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο του ματς με την Παναχαϊκή, σε μία εμφάνιση που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την εξαιρετική εικόνα που είχαν παρουσιάσει οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα, το τελευταίο διάστημα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής, μάλλον... κακό έκανε στους παίκτες της Ενωσης, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν άναρχοι στο παιχνίδι τους, χωρίς καθαρό μυαλό και αρκετά νωχελικοί.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πολύ πάθος στο γήπεδο, θέλοντας να χτυπήσουν στα ίσα την ΑΕΚ. Έτρεξαν και πίεσαν σε όλες τις γραμμές (3 και 4 παίκτες πίεζαν την άμυνα της ΑΕΚ και τον Ανέστη), έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες, κερδίζοντας τις περισσότερες από τους αντιπάλους τους, ενώ αρκετές φορές έπαιξαν και αντιαθλητικά. Σε μία από αυτές τις στιγμές ο διαιτητής Φουκάκης χαρίστηκε στον Ασίγκμπα, όπου μετά την επίτευξη του γκολ της Ένωσης, θα έπρεπε να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη, για την αντίδρασή του. Και δεν ήταν το μόνο λάθος του ρέφερι της αναμέτρησης, αφού δεν είδε χέρι του Κοντοχρήστου, στο 25' μετά από σέντρα του Μπακάκη, παρ'ότι ήταν μπροστά στη φάση.

Με τον Τραϊανό Δέλλα να δείχνει έντονα εκνευρισμένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του, ακόμα και μετά το 1-0, το πρόσωπο των «κιτρινόμαυρων» δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο με μία μοναδική ευκαιρία στο 40' με τον Μπαρμπόσα, με τον Πορτογάλο να παίρνει έτοιμο γκολ από τον Αραβίδη, αλλά να πλασάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι, σε μία φάση όπου ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ θα μπορούσε να δεχθεί και το γκολ της ισοφάρισης, αν ένα από τα σουτ του Μπουντόπουλου (44') ή του Ντ Ακόστα (45') δεν σταματούσαν στο δοκάρι του Ανέστη (στη φάση του πρώτου υπήρξε σωστή αντίδραση από τον γκολκίπερ της ΑΕΚ που πετάχτηκε στην γωνία του).

Άλλαξε πρόσωπο

Αλλαγμένη προς το καλύτερο παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, παίζοντας πλέον το... γνωστο ποδόσφαιρο με την συνεχή κίνηση των παικτών της και με εναλλάξ επιθέσεις από τον άξονα και τα άκρα. Κάτι που δεν είχαμε δει στο πρώτο ημίχρονο. Και με το... καλημέρα η Ένωση έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 47' ο Μάνταλος έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Πλατέλλα, αλλά αυτός αστόχησε σε πλασέ από κοντινή απόσταση και στο 50' ο Σοϊλέδης σέντραρε από αριστερά, ο Αραβίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ.

Και 6 λεπτά αργότερα συνέβη μία φάση που θα συζητηθεί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Αραβίδης θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Γιόχανσον θα κάνει υπερπροσπάθεια για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτή θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει σπρώξιμο από τον Γκαντιαγκά, που έβγαλε από την πορεία του τον Σουηδό, πετώντας τον μέσα στα δίχτυα. Αντίθετα, η Παναχαϊκή απείλησε με τον Κυβελίδη στο 58', όπου σε αδράνεια του Ανέστη, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ομάδα της Πάτρας έβγαινε μπροστά για να πετύχει ένα γκολ, αφήνοντας χώρους που η ΑΕΚ μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» πάταγαν συνεχώς την αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να πετυχαίνουν ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο 64' το σουτ του Πλατέλλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το τετ α τετ του Αραβίδη στο76' μετά από μία υπέροχη ενέργεια του Μάνταλου, που του έδωσε έτοιμο γκολ.

Ο «μαέστρος» της ΑΕΚ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 82' όταν μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ, είδε τον Γεωργακόπουλο να διώχνει δύσκολα, κάτι που όμως δεν έγινε και στο 86'. Σε αυτή τη φάση ο Ανάκογλου βρήκε τον Μάνταλο, αυτός έφερε τη μπάλα μπροστά του και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 και έβαλε τέλος στο ματς.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο, ένα (διπλό) παιδαριώδες λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, έφερε τη μείωση του σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Ανέστης προσπάθησε να ντριπλάρει τον Στεργίδη, έχασε τη μπάλα, ο Λαμπρόπουλος δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τη φάση και ο Κυβελίδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις

AEK: Ανέστης,Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου (88' Τζανετόπουλος, Πλατέλλας (85' Ρόβας), Μπαρμπόσα (81' Ζόριτς), Μάνταλος, Αραβίδης

Παναχαϊκή: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (57' Μπαλού), Άλμπι, Κάργας, Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαντιαγκά, Στεργίδης, Κορέτας (30' Ντα Κόστα - 67' Μαρουκάκης), Κοντοχρήστος, Κυβελίδης

18.00 Όρκο... νίκης με όλη την ομάδα της Παναχαϊκής (βασικοί και πάγκος) να συγκεντρώνονται και να αγκαλιάζονται μπροστά από τον πάγκο τους

17.56 Ο Αλέξης Κούγιας περνάει από τα δημοσιογραφικά και πάει στο μπουθ που του έχει παραχωρήσει η ΑΕΚ, συνοδευόμενος από 5-6 άτομα της προσωπικής του ασφάλειας

17.51 Ο Γιώργος Μελισσανίδης παίρνει θέση στην πρώτη σειρά των επισήμων, μαζί του και ο Βαγγέλης Ασλανίδης

17.45 Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προθέρμανσή της και ο κόσμος (όχι περισσότεροι από 6.000) χειροκροτεί τους παίκτες

17.30 Τους Σαρρή και Πεταυράκη έχει αφήσει εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Δέλλας

17.21 Σχεδόν ταυτόχρονα βγαίνουν στο γήπεδο ΑΕΚ και Παναχαϊκή για προθέρμανση, με πρώτη την ομάδα της Πάτρας

17.14 Εμφανίζεται και ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, Γεωργακόπουλος στο γήπεδο

17.11 Ο Γιάννης Ανέστης βγαίνει για προθέρμανση

16.51 Σημαντικό το γεγονός ότι δεν βρέχει καθόλου στο Μαρούσι αυτή την ώρα.

16.49 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ.

16.44 Οι αποστολές των δυο ομάδων έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες μάλιστα να έχουν κάνει ήδη την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα