Ό,τι άξιζε ήταν μόνο το γκολ του Πλατέλλα

13:46 9/3/2014 - Πηγή: AEK365

Να κρατήσει μόνο τους τρεις βαθμούς; Να τους κρατήσει, διότι αυτοί μετρούν. Κρατάει και την γκολάρα του Πλατέλλα στο 89' που έκανε το 2-1 και χάρησε τη νίκη στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα όμως μία θλιβερή ΑΕΚ ανάγκασε τους 10.000 και πλέον φίλους της να την αποδοκιμάσουν, ειδικά όταν ο Γροντής στο 83' έχασε το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε σήμερα η ομάδα! Ναι, το δεύτερο πέναλτι και συνολικά το έβδομο χαμένο φέτος σε 12 κερδισμένα, καθώς και στο πρώτο ημίχρονο και ο Πλατέλλας δεν σημάδεψε

σωστά! Αυτή η κατάρα των πέναλτι φέτος είναι φοβερή, όμως ακόμα κι αυτό θα μπορούσε να μείνει στο... περιθώριο, αν η ομάδα του Δέλλα εμφάνιζε σήμερα μία σοβαρή εικόνα. Η ΑΕΚ όμως ήταν τραγική! Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από 31' δεν μπορούσε να κάνει φάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε να τρέξει, να κυκλοφορήσει μπάλα, να πιέσει σωστά. Ο Ηρόδοτος, ψυχωμένος και σωστά κλεισμένος στην άμυνά του, κρατούσε απίστευτα άνετα το 1-1, μέχρι να έρθει η... οβίδα του Πλατέλλα στο 89'.

Ήταν ένα πάρα πολύ περίεργο πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Ο Ηρόδοτος μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε και ήταν η ομάδα που μέσα στο ΟΑΚΑ έπαιζε εξαιρετικά το tradition. Από τα πρώτα λεπτά οι Κρητικοί έδειξαν πως ήρθαν στο Στάδιο όχι απλά για να παίξουν άμυνα, αλλά να κυνηγήσουν και το γκολ. Και η ΑΕΚ τους έδωσε δικαιώματα... Αρχικά και μόλις στο 8' γίνεται το 1-0 από τον καλύτερο παίκτη της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο (μαζί με τον Κορδέρο) Ανάκογλου. Ο μέσος της ΑΕΚ βρήκε χώρο,πήρε τη μπάλα από το κέντρο έκανε καταμέτωπο επίθεση, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Ζαφείρη. Ένα λεπτό μετά το 1-0 όμως η ΑΕΚ έδωσε «δώρο» το γκολ της ισοφάρισης στον Ηρόδοτο. Τραγικό λάθος του Ρόβα έξω από την περιοχή, ο Πήλιος του έκλεψε τη μπάλα και απέναντι από τον Βούρα απλά τον πλάσαρε κάνοντας αμέσως το 1-1.

Γενικά η άμυνα της ΑΕΚ έδειχνε μεγάλα προβλήματα. Παράλληλες μπαλιές λανθασμένες, κακές τοποθετήσεις και μόνο ο Τσιρίλο έδειχνε κάπως συγκεντρωμένος. Ο Γεωργέας ως αριστερό μπακ και ο Τσουκαλάς ως δεξί δεν βοήθησαν, ενώ ο Ρόβας έκανε κι άλλα λάθη, παρόμοια με αυτό του 1-1, που ευτυχώς δεν πλήρωσε η ΑΕΚ.

Μία ΑΕΚ που προσπαθούσε να ανοίξει το παιχνίδι από τα άκρα και να παίξει με τους Γροντή και Πλατέλλα (αριστερό και δεξί εξτρέμ) στους οποίους ωστόσο έλειπε η τελική πάσα. Ο Κορδέρο με τον Ανάκογλου έδειχνε πιο σοβαροί μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο έσπαγαν το παιχνίδι στα άκρα όπως ζητούσε ο Δέλλας, αλλά επιχειρούσαν και κάθετες μπάλες στους Ντακόλ και Μπρέσεβιτς. Ευκαιρίες χάθηκαν και μάλιστα 2-3 κλασικές που έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, αλλά πάντα υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα που ήταν το... άγχος της αμυντικής λειτουργίας. Ο Ηρόδοτος έβγαινε γρήγορα με αρκετούς παίκτες από την άμυνα στην επίθεση, ενώ η ΑΕΚ είχε αργές επιστροφές.

Στο 31' έγινε, εκτός του γκολ, η φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ανάκογλου ανατράπηκε καθαρά με τάκλιν από πίσω και μέσα στη μικρή περιοχή τη στιγμή που ήταν έτοιμος να σκοράρει, από τον Μπαλάφα πέναλτι για την ΑΕΚ και κόκκινη για τον αμυντικό του Ηρόδοτου.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Πλατέλλας με τον Ζαφείρη να το αποκρούει πέφτοντας σωστά στη γωνιά του, ενώ πεσμένος κάτω έβγαλε και το σουτ του Ανάκογλου στην εξέλιξη της φάσης! Ένα ακόμα χαμένο πέναλτι για την ΑΕΚ που δείχνει να μοιάζει... κατάρα για εκείνη η εσχάτη των ποινών.

Από εκεί και πέρα και μέχρι να φύγει το ημίχρονο είδαμε μία ΑΕΚ να πιέζει, να κυκλοφορεί τη μπάλα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί φασεις, απέναντι στους 10 φιλοξενούμενους. Έλειπε η ουσία και το καθαρό μυαλό ήταν και πάλι ξεκάθαρο από τους παίκτες του Δέλλα, που πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

Τραγική εικόνα...

Και στην επανάληψη, ενώ περίμενε κανείς να μπει η ΑΕΚ και με παίκτη παραπάνω να πάρει το ματς είδαμε μία ομάδα χωρίς πάθος, απίστευτα κουρασμένη, χωρίς κίνηση στο χώρο, χωρίς φάσεις... Το απόλυτο τίποτα δηλαδη! Ο Δέλλας προσπαθούσε να βρει λύσεις από τον πάγκο. Έκανε μία αλλαγή στο 59', περνώντας στο γήπεδο τον Τζάθα αντί του Τσουκαλά, με την ομάδα να παίζει στα... χαρτιά 3-5-2, αλλά στην ουσια μόνο με τον Τσιρίλο στην άμυνα, δεξιά κι αριστερά του τους Ρόβα και Γεωργέα, οι οποίοι ανέβαν συνεχώς μπροστά. Ο Γροντής πήγε δίπλα στον Κορδέρο, ο Ανάκογλου σε ελεύθερο ρόλο, δεξιά κι αριστερό εξτρέμ ο Πλατέλλας με τον Τζάθα και μπροστά ο Ντακόλ με τον Μπρέσεβιτς. Η μπάλα όμως δεν έφτανε ποτέ σε αυτούς. Φάσεις γίνονταν με μερικά μακρινά σουτ κι αυτά λίγα. Στο 83' η ΑΕΚ κερδίζει νέο πέναλτι με τον Τζάθα, όμως ο Γροντής που το εκτέλεσε δεν άλλαξε τη... μοίρα της ομάδας από την άσπρη βούλα. Στέλνει τη μπάλα άουτ, δεύτερο σερί πέναλτι σε ένα ματς χαμένο και ο κόσμος αρχίζει να αποδοκιμάζει.

Λίγα λεπτά μετά σε απίστευτο τετ α τετ του Ντακόλ διώχνει πάνω στην γραμμή αμυντικός και όλα έδειχναν γκέλα μεγάλη για την ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας όμως, όπως και στην Κρήτη στον πρώτο αγώνα έτσι και τώρα πήρε την ομάδα πάνω του: Στο 89' έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» κάνοντας μέσα σε... ανακουφιση το 2-1 για την ΑΕΚ. Ήταν λυτρωτικό το τέρμα αυτό του Πλατέλλα και το μοναδικό που άξιζε σε όλο το ματς... Ο ίδιος παίκτης μάλιστα επιχείρησε με τον ίδιο τρόπο να κάνει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και το 3-1, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Τσουκαλάς (59' Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (63' Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Αλ (57' Μωραϊτης, 88' Κλίνης))

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

16.43 Πλέον δεν είναι... είδηση. Ο Γροντής χάνει κι άλλο πέναλτι. Ο κόσμος αποδοκιμάζει και ο Κολιτσιδάκης από τον πάγκο βγάζει... γλώσσα φωνάζοντας: "Ένα ακόμα, ένα ακόμα"! Πέναλτι εννοεί...

16.32 Ο κόσμος της ΑΕΚ αποδοκιμάζει ελαφρά τους παίκτες της ομάδας, που τους βλέπεις... χαλαρούς στο γήπεδο να μη μπορούν να κάνουν μία φάση

15.33 Απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος με τα πέναλτι. Νέο χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Πλατέλλα. Είναι το 6ο στα 11 που έχει κερδίσει συνολικά φέτος που χάνει η ΑΕΚ!!!

15.12 Στο γήπεδο και στη θύρα των επισήμων βρίσκεται και ο Πάνος Κιάμος

15.00 Εκπληκτική ατμόσφαιρα του λαού της ΑΕΚ. Παρά το κρύο το πέταλο έχει γεμίσει και αυτή την ώρα βρίσκονται τουλάχιστον 10.000 κόσμου στο Στάδιο

14.59 Τετ α τετ με τον Πόποβιτς είχε στο μπουθ του ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης

14.56 Μαζί είναι στο μπουθ του ΟΑΚΑ οι Μελισσανίδης και Γενεράκης

14.54 Στο πέταλο της ORIGINAL υπάρχουν και πανό των οπαδών της Λιβόρνο, οι οποίοι είναι στην Αθήνα και το βράδυ θα είναι και στη γιορτή της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ

14.50 Από τα μεγάφωνα έγινε γενικό προσκλητήριο προκειμένου όλοι να βρεθούν το βράδυ στη γιορτή της Original

14.44 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προθέρμανσή τους και πηγαίνουν στα αποδυτήρια, προκειμένου να ετοιμαστούν για την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο

14.38 Παρά το τσουχτερό κρύο στο ΟΑΚΑ ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται. Περίπου 4.000 είναι αυτή την ώρα στις εξέδρες

14.29 Ο Τραϊανός Δέλλας από τον πάγκο του παρακολουθεί την προθέρμανση των δύο ομάδων

14.22 Βγαίνει η ΑΕΚ για προθέρμανση με τον κόσμο να ακούγεται για πρώτη φορά σήμερα...

14.20 Τους Πόποβιτς και Ράμα άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Δέλλας

14.19 Bγαίνει και η ομάδα του Κολιτσιδάκη στο γήπεδο για ζέσταμα

14.11 O Boύρας βγαίνει για προθέρμανση και πίσω του ακολουθεί ο Καραγκιολίδης

14.03 O τερματοφύλακας του Ηρόδοτου βγαίνει πρώτος απ' όλους για ζέσταμα. Μάλιστα αρχικά μπερδεύτηκε και πήγε να ξεκινήσει προθέρμανση στο μισό γήπεδο που χρησιμοποιεί για προθέρμανση η ΑΕΚ. Τελικά όμως μετά από ενημέρωση που του έγινε από φροντιστή της ΑΕΚ πήγε να ξεκινήσει ζέσταμα μπροστά από την εστία που βρίσκεται το πέταλο των οργανωμένων.

13.43 Κάνει κρύο στο Μαρούσι, υπάρχει αέρας, αλλά το ευχάριστο είναι πως δεν βρέχει

13.40 Ελάχιστος κόσμος αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα