Αδειοδότηση, Morgan Stanley και επόμενη μέρα...

14:22 4/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σήμερα είναι η κρισιμότερη συνάντηση των μετόχων του 2004 μετά τις τρεις πρώτες συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει μετά από την πρωτοβουλία που πήρε την προηγούμενη Τετάρτη ο Ντέμης Νικολαϊδης. Οι μέτοχοι έλαβαν τα στοιχεία όλη της περιόδου 2004-2011, τα έλεγξαν, τα μελέτησαν και σήμερα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για το ποσόν που πρέπει να μπει στα ταμεία ΑΜΕΣΑ και όχι μόνο. Η τάση που υπάρχει και εκφράζεται κυρίως από τον Ντέμη χωρίς όμως να βρίσκει κανέναν, μέχρι στιγμής, αντίθετο είναι πως πρέπει να δοθεί τελική λύση για την

ομάδα. Ο Ντέμης αλλά και οι άλλοι μέτοχοι που συμμετέχουν στις συζητήσεις που άρχισαν την προηγούμενη Τρίτη καθώς και ο Νίκος Νοτιάς που έχει επικοινωνία και ενημερώνεται φαίνεται πως έχουν συνηδητοποιήσει πως η ευθύνη τους δεν σταματά απλά στο να παραδώσουν την ΑΕΚ, με τα χρέη που είχε αμέσως μετά το άρθρο 44, στον... κανένα και χωρίς να έχει καν εξασφαλιστεί η αδειοδότηση για συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης. Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ αλλά και για τους ίδιους είναι να εξασφαλίσουν αρχικά την αδειοδότηση της ομάδας για συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης αλλά και στην Σούπερ Λίγκα, να κλείσουν οριστικά το δάνειο της Morgan Stanley, που έχει σχέση φυσικά και με την καθαρή θέση της ΠΑΕ που παίζει μεγάλο ρόλο για την αδειοδότηση, και να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Σε καμία περίπτωση δεν θα εμφανιστούν την Δευτέρα, αυτή είναι η μέρα που έχει συμφωνηθεί ως dead line μετά από προτροπή του Ντέμη, στον κόσμο της ΑΕΚ λέγοντας πως με την αφαίρεση των 7.000.000 ευρώ της Morgan, ανεξάρτητα από το ποσό που θα δώσουν στην τράπεζα για την αγορά του δανείου, έχουν επιτελέσει το καθήκον τους και αποχωρούν. «Αν η ΑΕΚ δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση όλα τα άλλα είναι δώρον άδωρον και ότι δικαιολογία κι αν υπάρχει για τον καθένα υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι μας» ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην συνάντηση από μέτοχο.

Οπως φαίνεται λοιπόν η υπόθεση έχει μπει σε σωστό δρόμο όμως το ζητούμενο είναι να επικρατήσει ομοφωνία όταν έρθει η ώρα του... λογαριασμού. Ο πιθανότερος τρόπος υπολογισμού των οφειλών κάθε μετόχου είναι η ζημιά του κάθε έτους από το 2004 με αναλογία στο ποσοστό του καθενός. Τα πράγματα δεν είναι απλά διότι εξαιτίας του Κασνακίδη και των άλλων που δέχτηκαν να πάρουν τις μετοχές του Παππά στο όνομα τους είναι σχεδόν βέβαιο πως η χρήση της περιόδου 2011-2012 που θα έχει μεγάλη ζημιά θα αναλογεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της σε άτομα που δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε... ευρώ.

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα που πιστεύουν πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που θα καθίσουν σήμερα στο τραπέζι. Το άλλο είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πιθανό να πέσει στον Νοτιά που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει κάποιο πολύ μεγάλο ποσό. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη γενναιότητα για να ξεπεραστούν αυτά αλλά και οποιαδήποτε άλλα προβλήματα προκύψουν. Αυτό όμως που είναι βέβαιο και επιτρέπει την συγκρατημένη αισιοδοξία είναι πως πλέον όλη η μετοχική ομάδα του 2004 είναι και πάλι ενεργή και

Keywords
Τυχαία Θέματα