Δεν ξαναχάνει η ΑΕΚ, τέλος!

14:11 2/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ομάδα με ψυχή, παίκτες με... καρύδια που δείχνουν πως ποτέ και για τίποτα δεν τα παραπάνω και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη! Η ΑΕΚ μετά από τραγική εμφάνιση και ενώ στο 91' ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 (χάρη σε γκολ του Γέσιτς στο 27'), κατάφερε αρχικά με τον Ντακόλ και κατόπιν με τον Μπρέσεβιτς (τις δύο από τις τρεις αλλαγές του Δέλλα) να γυρίσει το ματς και κερδίσει παλικαρίσια

και τον Αχαρναϊκό και τον κακό της εαυτό με 2-1!

Από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο διακοπές λόγω ρίψης χημικών από την αστυνομία έξω από το γήπεδο, φάνηκε πως το πράγμα δεν πήγαινε καλά για την ΑΕΚ... Η πρώτη διακοπή ήρθε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη και για τέσσερα λεπτά και η δεύτερη στο 13' με τους παίκτες να δέχονται τη φροντίδα των γιατρών, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρα για άλλα 6 λεπτά. Πώς να βρει ρυθμό η ομάδα; Πώς να παίξει ποδόσφαιρο; Εκτός αυτού ήταν σε κακή ημέρα η αμυντική διάταξη. Ο Δέλλας επέλεξε τον Γεωργέα ως αριστερό μπακ, αντί του Πεταυράκη και δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αμυντικά είχε προβλήματα, αλλά και επιθετικά δε βοήθησε. Εκτός του Γεωργέα σε κακό «φεγγάρι» ήταν ο Λαμπρόπουλος. Συνολικά πέντε λάθη έκανε στο πρώτο μέρος και μάλιστα σημαντικά, με τον Κολοβέτσιο να μην μπορεί να διορθώσει τα πράγματα και τον Μπακάκη να βοηθάει περισσότερο επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αχαρναϊκός μετά και τη δεύτερη διακοπή και ως το 30' πάτησε καλύτερα στο γήπεδο (ως τότε, όσο παιχνίδι είχε παιχθεί είχε... ταμπουρωθεί στην άμυνά του) και έκανε φάσεις για γκολ, το οποίο και πέτυχε στο 27'.

Φάουλ έξω από την περιοχή σουτ του Γέσιτς, η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον Ανέστη, ο οποίος δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα... βουνό είχε τώρα να ανέβει η ΑΕΚ κυνηγώντας την ανατροπή. Και η αλήθεια είναι πως με την απόδοσή της δεν έδινε τη σιγουριά πως μπορούσε να τα καταφέρει. Τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίζονταν, με τον φορ του Αχαρναϊκού, Ταμπάκη, να δείχνει πολλές φορές... ασταμάτητος!

Επιθετικά, πάλι, ο Μάνταλος προσπαθούσε και μαζί με τον Μπαρμπόσα ήταν οι πιο κινητικοί, με τους Ανάκογλου, Πλατέλλα κακούς και τον Αραβίδη ακίνδυνο μπροστά. Όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Κορδέρο στο 34', όταν από το ύψος του πέναλτι και μόνος του με τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, έκανε ένα σουτ απελπιστικό που έφυγε άουτ. Έκτοτε η ΑΕΚ με σέντρες, άναρχα και με μακρινά άστοχα σουτ προσπαθούσε, μάταια, να φτάσει στην ισοφάριση πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεις.

Ανούσια πίεση και... λύτρωση

Η ΑΕΚ όντας πίσω στο σκορ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να ψάξει αρχικά την ισοφάριση και κατόπιν την ολική ανατροπή. Το έκανε η ομάδα. Βγήκε μπροστά, πίεση, αλλά εντελώς ανούσια! Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο μια κλασική ευκαιρία μέτρησε η ΑΕΚ στην επανάληψη, όταν λίγο πριν βγει ο Πλατέλλας στο 55' από το γήπεδο, μπλέχτηκε μαζί με τον Μπαρμπόσα και από το ύψος του πέναλτι και μόνοι τους με τη μπάλα μπροστά τους, ο ένας έβαλε... δύσκολα στον άλλον και έτσι το σουτ του Έλληνα μέσου έφυγε χωρίς ουσία.

Αυτό ήταν! Από εκεί και πέρα η μπάλα να γυρίζει γύρω - γύρω, να γίνονται λάθη, να μην βγαίνουν σωστές πάσες και να χάνεται και χρόνος, όποτε ο Αχαρναϊκός έδιωξε μακριά τη μπάλα και τον Λαμπρόπουλο να μην μπορεί να παίξει σωστά τον Ταμπάκη κάνοντάς του 2-3 φάουλ αχρείαστα.

Ο Δέλλας τα έπαιξε όλα για όλα: έβαλε τον Ζόριτς, τον Ντακόλ και τον Μπρέσεβιτς, κατά σειρά, στις θέσεις των Πλατέλλα, Ανάκογλου και Κολοβέτσιου. Φόρτωσε με ψηλά κορμιά την περιοχή του Αχαρναϊκού ο Δέλλας, πέρασε τον Ζόριτς με τον Μάνταλο στα χαφ και τους Μπαρμπόσα - Αραβίδη στα άκρα. Λίγα πράγματα κι έτσι όμως, μιας και δεν βγήκαν οι τελικές πάσες και ο Αχαρναϊκός άνετα (!) κρατούσε όχι μόνο ανέπαφη την εστία του, αλλά και την ΑΕΚ μακριά από καλές σημαντικές φάσεις.

Στα τελευταία οκτώ λεπτά η ΑΕΚ έβαλε... φουλ τις μηχανές της. Κέρδισε κόρνερ και κάποια φάουλ μακριά από την εστία και στο 91' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Σέντρα φάουλ του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Ντακόλ με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «κρεμώντας» τον Παγούδη, που έκανε κακή έξοδο. Η ΑΕΚ έκανε το 1-1 και είχε μπροστά της άλλα τέσσερα λεπτά, μέσα στις καθυστερήσεις προκειμένου να φτάσει στην ολική ανατροπή. Και αυτή ήρθε! Η ομορφιά του ποδοσφαίρου, η τεράστια θέληση των παικτών να γυρίσουν το ματς. Στο 96' και μετά από κόρνερ του Μπαρμπόσα, ήρθε αρχικά κεφαλιά του Μάνταλου, ο Παγούδης το έβγαλε εντυπωσιακά και ο Μπρέσεβιτς από κοντά έκανε το 1-2 με σουτ!

Ολική ανατροπή για την Ένωση μέσα στις καθυστερήσεις, με τις δύο αλλαγές του Δέλλα και μάλιστα από στημένες φάσεις. Τεράστια νίκη για την ΑΕΚ, για τον τρόπο που ήρθε.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Μωϋσιάδης, Ζόνας, Ταμπάκης (72' Ιορδανίδης), Γέσιτς, Αθανασίου (52' Καλαμιώτης), Παπατόλιος, Ιωαννίδης, Μανουσάκης, Στουρνάρας, Ιορδανίδης (70' Χριστόπουλος)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (72' Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (62' Ντακόλ), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (55' Ζόριτς), Μάνταλος, Αραβίδης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

15.18 Έναρξη πάλι του αγώνα

15.13 Νέα διακοπή στο ματς, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να κάνει χρήση χημικών έξω από το γήπεδο!

15.05 To παιχνίδι αρχίζει πάλι

15.03 Προφανώς υπάρχει ένταση έξω από τις θύρες, μιας και για ανεξήγητο λόγος πολύς κόσμος συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την είσοδό του στις εξέδρες! Το ματς άρχισε για λίγα δευτερόλεπτα και όμως εδώ και πολύ ώρα δεν μπορούν οι οπαδοί της ΑΕΚ να πάρουν θέση στις εξέδρες.

15.01 Το ματς αρχίζει και μόλις στο 28 δευτερόλεπτο, το ματς διακόπτεται, καθώς πρέπει να έχουν πέσει χημικά έξω από το γήπεδο!

14.58 Στο γήπεδρο βρίσκεται και ο Θωμάς Μαύρος, λίγες θέσεις πάνω από τον Μελισσανίδη

14.57 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι στα επίσημα της Ριζούπολης, έχοντας διπλα του τους Μπάγεβιτς, Ασλανίδη και Μιλοβάνοβιτς

14.55 Είναι χαρακτηριστικό πως το πέταλο ακόμη δεν έχει γεμίσει! Πολύς κόσμος συνεχίζει να είναι... εγκλωβισμένος έξω από το γήπεδο και να περιμένει να μπει

14.48 Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην είσοδο του κόσμου στο γήπεδο! Ουδείς γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα, ωστόσο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην είσοδο του κόσμου στις εξέδρες. Οπαδοί της ΑΕΚ περιμένουν έξω από τις θύρες ακόμα και 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

14.28 Τους Ντούνη και Φαγιέ άφησε εκτός αποστολής ο Τραϊανός Δέλλας την τελευταία στιγμή

14.22 Η ώρα της ΑΕΚ να βγει για προθέρμανση, η οποία γυμνάζεται μπροστά από το πέταλο

14.18 Ο Αχαρναϊκός βγαίνει για ζέσταμα

14.02 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα, πάντως, έχει πάρει ήδη θέση στις εξέδρες. Όσο περνάει η ώρα βέβαια θα γεμίζουν.

13.59 Πολύς κόσμος βρίσκεται στους γύρω δρόμους έξω από το γήπεδο και φυσικά τα πάντα έχουν χρώμα "κιτρινόμαυρο"

Keywords
Τυχαία Θέματα