Spiegel: Άξεστος εκβιαστής ο Τσίπρας

12:31 22/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό "Der Speigel" αναφέρεται στο πρόβλημα της Ελλάδας με τίτλο "Η Ελλάδα παραπαίει στην Αριστερά λόγω της αυστηρής λιτότητας" και εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτηρίζει "άξεστο εκβιαστή".

Σύμφωνα με το "Der Spiegel", ο Τσίπρας

σκέφτεται σαν "άξεστος εκβιαστής" γιατί θέλει να κρατηθεί η Ελλάδα στο Ευρώ προκειμένου να αποτελέσει ένα συστημικό πρόβλημα για την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων στο άρθρο σημειώνεται το εξής: "Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης και ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη, φοβούμενη τον κίνδυνο μετάδοσης που θα προέλθει από μια ελληνική χρεοκοπία, θα αναβάλει τα χρέη στην Ελλάδα ή ίσως τους τα διαγράψει".
Ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού σημειώνει ότι "ο Α. Τσίπρας δεν έχει να προσφέρει πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις» και τον χαρακτηρίζει «πεισματάρη, χωρίς πρόταση για έξοδο από τη κρίση". Το άρθρο αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζουν άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα λέγοντας πως εάν θεωρητικά ενωθούν τα κόμματα της Αριστεράς μπορούν να καταγράψουν στις εκλογές ποσοστό έως 42,5 %, πράγμα που κάνει δυνατό τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς καν την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. Επίσης σημειώνεται η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς και ότι το πολιτικό κλίμα παραμένει ρευστό".

Keywords
Τυχαία Θέματα