Preview: Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης

08:14 24/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ: Signal Iduna Park
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάουπερς (Ολλανδία)

Στην δεύτερη ισπανογερμανική μονομαχία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης με τις δυο ομάδες να στοχεύουν στο αποτέλεσμα εκείνο που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης τους στον τελικό του Γουέμπλεϊ ενόψει και της ρεβάνς στην Μαδρίτη.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά το 2-0 επί της Μάιντς το Σάββατο παραμένει στη δεύτερη

θέση της Bundesliga και το -20 από τη μαθηματικά πρωταθλήτρια Μπάγερν. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, μιας και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από το 3-1 επί της Μπέτις, αλλά έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν απέχει 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Άλβαρο Αρμπελόα, ενώ τραυματίας είναι οι Μαρσέλο και αμφίβολος ο Λούκα Μόντριτς.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων φέτος, με τη Ντόρτμουντ να κερδίζει τις εντυπώσεις με 2-1 στη Βεστφαλία και 2-2 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Το 1998 είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-0 στη Μαδρίτη και να κρατά το 0-0 στον επαναληπτικό. Τη σεζόν 2002/03 είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με την ισπανική ομάδα να κερδίζει 2-1 στην Ισπανία και να παίρνει 1-1 εκτός έδρας.
Η Μπορούσια έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει κάκιστη παράδοση στη Γερμανία με μόλις μία νίκη και έξι ισοπαλίες σε 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ 11 και 7 αντίστοιχα.
Για τους Βεστφαλούς αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό, ενώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτή είναι η 24η εμφάνιση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 12 προκρίσεις και 11 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα