Online απόπειρα αυτοκτονίας με... 200 θαυμαστές!

14:51 2/12/2013 - Πηγή: AEK365

Απόπειρα αυτοκτονίας προσπάθησε να κάνει ένας νεαρός στη Βόρεια Αμερική, βάζοντας φωτιά στο δωμάτιό του, την ώρα που 200 «θαυμαστές» του παρακολουθούσαν σε απευθείας σύνδεση από τον υπολογιστή τους την προσπάθειά του, ενθαρρύνοντάς τον.
Ο 20χρονος, γνωστός μόνο με το όνομα Stephen, πιθανολογείται πως είναι φοιτητής στον Καναδά, ανακοίνωσε στην ανώνυμη ιστοσελίδα 4chan πως είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και πως θα μετέδιδε ζωντανά την προσπάθειά του, προτρέποντας άλλους χρήστες της σελίδας να την παρακολουθήσουν.

Δεκάδες χρήστες εγγράφηκαν online

προκειμένου να παρακολουθήσουν την απόπειρα αυτοκτονίας και βοήθησαν τον αυτόχειρα να δημιουργήσει το βίντεο της απευθείας μετάδοσης.

Μόλις ο αριθμός των χρηστών έφτασε τους 200 - αυτός είναι ο ανώτερος αριθμός χρηστών που μπορούν να παρακολουθήσουν live ένα βίντεο στη συγκεκριμένη σελίδα- ο Stephen κατάπιε μια χούφτα χάπια και άναψε μια φωτιά με βότκα στην γωνία του δωματίου του, περίπου στις 7 μ.μ. το Σάββατο.

Ο 20χρονος ξάπλωσε κάτω από το κρεβάτι, την ώρα που ο καπνός άρχισε να σκεπάζει τα πάντα γύρω του.

Το Chan4 είναι ένας διαδικτυακός τόπος που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους ανώνυμα.

«Ως φανατικός χρήστης του chan4 από το 2004, αποφάσισα να ανταποδώσω στην διαδικτυακή κοινότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» έγραψε ο Stephen στην ιστοσελίδα.

«Είμαι πρόθυμος να αυτοκτονήσω μπροστά στην κάμερα για όλους εσάς. Το μόνο που ζητώ από εσάς παιδιά είναι να με βοηθήσετε ώστε να έχετε όλοι εικόνα από την προσπάθειά μου» συνέχισε ο 20χρονος.

Το ανησυχητικό βίντεο που είναι ακόμη διαθέσιμο στο διαδίκτυο, δείχνει πυροσβέστες να προσπαθούν να τον βγάλουν έξω από ένα δωμάτιο γεμάτο καπνό.

Ένας μεγάλος αριθμός τηλεθεατών ενθάρρυναν τον Stephen κατά τη διάρκεια της απόπειρας αυτοκτονίας, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να μπουν στην ιστοσελίδα για να δουν το βίντεο.

Ένας τηλεθεατής, μάλιστα, απογοητευμένος που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την απόπειρα αυτοκτονίας, γιατί η ιστοσελίδα ήταν γεμάτη έγραψε: «Ας βγει κάποιος για να μπορέσουμε να το δούμε κι εμείς».

Δεν είναι γνωστό πάντως αν ο Stephen επιβίωσε από την πυρκαγιά.

Πηγή: Daily Mail

Keywords
Τυχαία Θέματα