O Μελισσανίδης με τον κόσμο και ο Βιντιάδης με τις δόσεις

09:24 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

SPORTDAY

Τον Δημήτρη Βιντιάδη έχει πρώτο θέμα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ η εφημερίδα σήμερα γράφοντας: "Ανοίγει ο δρόμος για Βιντιάδη μετά το πέρασμά του από το Υπουργείο Οικονομικών και τη συμφωνία που δρομολογείται". Επιπλέον η SD γράφει: "Μπαίνει χρήμα! Λεφτά στα ταμεία από πρόσωπο - έκπληξη". Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει: "Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση Μελισσανίδη να κυριαρχεί στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα, αλλά ένας άλλος... Δημήτρης, ο Βιντιάδης, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο 32χρονος

εφοπλιστής φέρεται να είχε συνάντηση με ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε αυτή λέγεται πως ζήτησε διακανονισμό των οφειλών σε 60 δόσεις και έφυγε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε. Μάλιστα περιμένει πολύ σύντομα την επίσημη απάντηση για να ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει στην ΠΑΕ να ρυθμιστούν τα χρέη με επιθυμητό αριθμό δόσεων τις 60 και όχι απαγορευτικό τις 48.

Όλα αυτά κι ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος.

Έκτακτο ΔΣ συγκλήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το πρωί της Πέμπτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άγνωστος-μέχρι στιγμής-χρηματοδότης εμφανίστηκε στο προσκήνιο διατεθειμένος να βάλει περίπου 500.000 ευρώ στην ομάδα (!) με τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και συζήτηση από τους διοικούντες. Το όνομά του αναμένεται να αποκαλυφθεί μετά το ΔΣ.

Ένα τέτοιο ποσό θα δώσει ανάσα στην ΠΑΕ, καθώς θα καλυφθούν πολλές τρύπες. Σημειωτέον πως μόλις σήμερα αναμένεται να σφραγιστούν τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο, από τα έσοδα του οποίου η διοίκηση περιμένει για να πληρώσει κάποια από τα οφειλόμενα σε παίκτες και υπαλλήλους. Καιρού επιτρέποντος, στην ΑΕΚ ελπίζουν πως το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν πάνω από 20.000 θεατές δίνοντας ψυχολογική και οικονομική βοήθεια στην ομάδα".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Ό,τι κάνει ο κόσμος...", γράφει η εφημερίδα στο πρώτο θέμα, τονίζοντας: "Στα χέρια των οργανωμένων που συνεχίζουν τις προσπάθειες, αλλά και στην παρουσία και στο μήνυμα που θα περάσουν οι Ενωσίτες μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, οι όποιες πιθανότητες για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Μελισσανίδη, πρώην και νυν μέτοχοι". Για το θέμα Βιντιάδη η ΩΡΑ γράφει: "Ο Βιντιάδης μίλησε για τις δόσεις! Βρέθηκε ήδη στο Οικονομικών και είχε συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου". Όσον αφορά τις 500.000 ευρώ η ΩΡΑ σημειώνει: " Οικονομική... ένεση για την ΑΕΚ! Άγνωστος προς το παρόν χρηματοδότης προτίθεται να δώσει στην ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ. Θα συγκληθεί σήμερα Δ.Σ. στα Σπάτα για το συγκεκριμένο θέμα".

GOAL

Για "έλλειψη διάθεσης" κάνει λόγο η εφημερίδα όσον αφορά το θέμα Μελισσανίδη. Στο ρεπορτάζ το Goal γράφει αναλυτικά: "Πολύ σύντομη αποδείχθηκε η πνοή που προσέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ. Και αυτό διότι οι μέτοχοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στη μοναδική βασική προϋπόθεση που θέτει: να αναλάβουν την πληρωμή των χρεών που δημιούργησαν, να συμπράξουν μαζί του για να βρουν μια ξεκάθαρη λύση προοπτικής.

Οι μέτοχοι δεν δείχνουν καμία διάθεση να αρπάξουν το σωσίβιο που τους πέταξε ο Μελισσανίδης και φαίνεται πως συνεχίζουν ακάθεκτοι για την πορεία του... Τιτανικού που έχουν χαράξει εδώ και χρόνια. Οπως φαίνεται από τις εξελίξεις, η ιδέα και μόνο να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν τα λάθη που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει καν στο μυαλό τους. Επιθυμούν να κρυφτούν πίσω από την πρόσκαιρη αγωνιστική βελτίωση της ΑΕΚ, να περιμένουν πότε θα δεήσει ο Βιντιάδης να δείξει πως έχει χρήματα και να μπει στην εταιρεία και να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Ο Πέτρος Παππάς έδειξε με τη θέση του πώς σκέφτονται οι μέτοχοι απέναντι στην ΑΕΚ. Πως έχουν διαθέσει πολλα χρήματα ενώ δεν το ήθελαν, πως δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα άλλων εποχών και πως δεν είναι αρνητικοί να συζητήσουν, αλλά όχι να πληρώσουν. Αλλά από την άλλη, είναι σαφές όμως πως ο Μελισσανίδης δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία από τη στιγμή που οι μέτοχοι κρατούν αυτή την παθητική στάση για το μέλλον της Ενωσης. Και, επί της ουσίας, η διαδικασία που ξεκίνησε από την Παρασκευή ατονεί.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ επιχειρούν να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση, ωστόσο τα πράγματα πλέον δεν είναι στο χέρι τους. Από χθες επιχειρούν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τον Γκίκα Γκούμα, ώστε μέσω αυτού να προσεγγίσουν τον Πόλυ Χατζηιωάννου. Ακόμα κι αν καταφέρουν να μιλήσουν μαζί του, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει προσέγγιση και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Από τη στιγμή που το θέμα Μελισσανίδη κρίνεται «ακριβό» και δεν προχωρά στη διαδικασία, οι μέτοχοι της ΑΕΚ και οι εκπρόσωποί τους στρέφονται ξανά στην περίπτωση του Δημήτρη Βιντιάδη. Ηδη αναδεικνύεται πως είναι θέμα χρόνου να κάνει την τελική του κίνηση και πως προωθεί επαφές με το Δημόσιο, ώστε να συμφωνηθεί η ρύθμιση των δόσεων που θεωρητικά είναι το τελευταίο εμποδιο. Ωστόσο, στην ΑΕΚ θα πρέπει πρώτα να δουν τα χρήματά του προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία".

LIVE SPORT

"Ξεφουσκώνει του Τίγρη", γράφει η LIVE SPORT συμπληρώνοντας: "Η απροθυμία πρώην και νυν μετόχων αποθαρρύνει τον Μελισσανίδη. Το "όχι" του Πόλυ, το "ναι μεν, αλλά..." του Παππά και η... εξαφάνιση του Νοτιά σβήνουν το όνειρο σωτηρίας της ΑΕΚ. Αναμένονται νέα επεισόδια στο σίριαλ Βιντιάδη".

Keywords
Τυχαία Θέματα