O ηγέτης Κατίδης, ο Κορδέρο και το φινάλε με Γιαννιώτα

10:12 28/8/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Η απόκτηση του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ, είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας στο ρεπορτάζ της Ένωσης σήμερα: "Νέος ηγέτης της ΑΕΚ" γράφει και προσθέτει για τα υπόλοιπα μεταγραφικά η εφημερίδα: "Ανευ συγκλονιστικού απροόπτου, που στις μεταγραφές δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί, η Ενωση θα ολοκληρώσει εντός της ημέρας την απόκτηση του Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο και του Νίκου Κατσικοκέρη.

Ο Ισπανός χαφ

και ο Ελληνας φορ έρχονται να θωρακίσουν τον άξονα, προσφέροντας λύσεις σε θέσεις όπου η ΑΕΚ φαινόταν πως «πονούσε» σημαντικά. Ο 25χρονος Κορδέρο έφτασε χθες το απόγευμα στην Αθήνα, όπου τον υποδέχθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είναι αυτός που πιστεύει ακράδαντα στα προσόντα του Ισπανού και εκτιμά πως θα δώσει λύσεις στα κενά της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Η εικόνα που υπάρχει για τον Κορδέρο είναι πως μπορεί να παίξει στο κέντρο τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως κεντρικός μέσος. Φέτος ξεκίνησε ξανά με τη Χερέθ και, αν σήμερα αποσταλεί έγγραφο από την ισπανική ομάδα, θα κλείσει η μεταγραφή.

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται και ο Νίκος Κατσικοκέρης. Ο 24χρονος φορ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, συμφώνησε σε όλα με την Ενωση για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει την τεράστια ευκαιρία που του δίνεται. Για ένα παιδί που βρισκόταν στο πουθενά και κατάφερε με σκληρή δουλειά να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ πρόκειται για τεράστιο βήμα στην καριέρα του".

SPORTDAY

Για το ρόλο του Κορδέρο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, γράφει η εφημερίδα τονίζοντας ότι ο Ισπανός θα προσπαθήσει να δέσει την άμυνα με την επίθεση του Δικεφάλου. Από εκεί και πέρα, η SD γράφει για το θέμα της Εφορίας όσον αφορά τις επιμήκυνση των δόσεων που επιζητεί εδώ και καιρό: "Για να καταστεί η ΠΑΕ βιώσιμη και ενδιαφέρουσα για οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή (συμπεριλαμβανομένων και των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις), θα πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με αυτή της φορολογικής ενημερότητας και το αίτημα για υπαγωγή σε νέα ρύθμιση, μετά την αδυναμία ανταπόκρισης στους όρους της προηγούμενης, θα εξεταστεί από το Υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η λύση που προωθείται για εξόφληση σε 35 δόσεις δεν εξυπηρετεί την ΠΑΕ, που επιθυμεί όσο το δυνατόν μικρότερες δόσεις και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους, καθώς τα έσοδά της είναι από πενιχρά ως... ανύπαρκτα. Η ευκταία ρύθμιση για τους «κιτρινόμαυρους» θα ήταν για εξόφληση σε 60 δόσεις (ή αλλιώς πέντε χρόνια) με το ποσό που θα επιβαρύνει μηνιαία την ΠΑΕ να φτάνει περίπου τις 300.000 ευρώ.

Υπολογίζεται πως για την ερχόμενη σεζόν, εφόσον επιτευχθεί η ρύθμιση που θέλει η διοίκηση, θα απαιτούνται περίπου 800.000 ευρώ μηνιαίως για Εφορία, ΙΚΑ, προσωπικό, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και οφειλές απέναντι σε πρώην ποδοσφαιριστές βάσει διακανονισμών που έχουν γίνει. Κι από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα έσοδα της ΠΑΕ είναι δεσμευμένα, εκτιμάται πως θα χρειαστούν 9-10 εκατ. ευρώ ως το τέλος της περιόδου,

Keywords
Τυχαία Θέματα