Nipster: Οι χίπστερ νεοναζί με την ωραία εμφάνιση που παραμένουν επικίνδυνοι (VIDEO)

15:21 21/11/2014 - Πηγή: AEK365

Οι νεοναζί της Γερμανίας προσπαθούν να... εκσυγχρονιστούν ώστε να μην τρομάζουν τόσο τον κόσμο κι έτσι τείνουν να εγκαταλείπουν το κλασικό «λουκ» τους με ξυρισμένο μαλλί και μαύρα ρούχα. Άλλωστε τα φασιστικά σύμβολα απαγορεύονται στη Γερμανία αναγκάζοντας τους λάτρεις της ιδεολογίας του Χίτλερ να μετεξελιχθούν και να γίνουν πλέον «Νίπστερ», όπως τους ονόμασαν τα μίντια, μια λέξη που προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ναζί και χίπστερ.

Εισηγητής αυτής της νέας τάσης είναι ο 30χρονος νεοναζί από τη Βαυαρία Πάτρικ Σρέντερ, ο οποίος βέβαια αντιμετωπίζεται από πολλούς ομοϊδεάτες του

με σκεπτικισμό.

«Ήμουν σκίνχεντ όταν ήμουν νέος. Ως εθνικιστής θεωρούσα ότι έπρεπε να ντύνομαι έτσι. Αλλά το βαρέθηκα αυτό το 2002-2003 καθώς κατάλαβα ότι ήταν τελείως ηλίθιο. Αυτή είναι μια πολιτική μάχη και προσπαθούμε να μην είμαστε υποκουλτούρα», δηλώνει ο Σρέντερ.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Rolling Stone δηλώνει ότι θέλει ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται κοινωνικά, για να ενταχθούν στο «κίνημα» χωρίς να αλλάξουν τον τρόπο που ντύνονται. Φυσικά, η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι θα πρέπει να είναι λευκοί και Γερμανοί...

Τα μακριά μαλλιά, τα μούσια και το «τρέντι» ντύσιμο δε θα πρέπει ωστόσο να ξεγελάσουν κανέναν. Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να ασπάζονται την ιδεολογία των νεοναζί και να επιθυμούν την «μεγάλη και καθαρή Γερμανία».

Απλώς, προσπαθούν να περάσουν ένα πιο φιλικό και οικείο πρόσωπο προς τα έξω. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει μπλογκ με εκπομπές βέγκαν μαγειρικής, ακόμα και θέματα φασιστικής... μόδας σε μια σελίδα στο Tumblr.

Αυτή η μορφή του νεοναζισμού είναι ίσως ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς οι ακραίες ιδέες τους κρύβονται σε ένα ωραίο περιτύλιγμα με αποτέλεσμα να παραπλανούν ευκολότερα ιδίως τους νέους.

Ο καλοντυμένος Σρέντερ που μοιάζει με το παιδί της διπλανής πόρτας διακήρυξε σε μια ομιλία την φιλοδοξία του να επιστρέψουν στην «παλιά Γερμανία» και να ξεφορτωθούν τα «γκέτο» στα οποία ζουν μετανάστες:

«Θα λάβουν ένα γράμμα που θα τους λέει: 'παιδιά, το πάρτι τελείωσε'. Μετά ο κόσμος θα πάει σε αυτά τα γκέτο και θα δείξει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτή είναι η Γερμανία και πάλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα