Nestle: Περικοπή ωραρίου και πρόσληψη των παιδιών σας!

18:52 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μια απίστευτη πρόταση έκανε η πολυεθνική εταιρεία Nestlé στους εργάτες της βιομηχανίας Perugina. Η εταιρεία πρότεινε στους εργάτες να μειωθεί το ωράριο εργασίας τους υποσχόμενη σε αντάλλαγμα να προσλάβει τα παιδιά τους!

Οι υπεύθυνοι της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil στην βιομηχανία σοκολάτας Perugina,

λίγο έξω από την πόλη Περούτζια, προκήρυξαν δίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη.

Η εργοδοσία προτείνει ότι για τους εργαζόμενους που θα δεχθούν μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου από 40 σε 30 ώρες θα είναι δυνατή η πρόσληψη των παιδιών τους με συμβάσεις, σε πρώτη φάση, ορισμένου χρόνου.

«Δεν πρόκειται για κίνηση βοήθειας και αλληλεγγύης που φέρνει πιο κοντά τις διάφορες γενιές. Μοιράζεται στα δυο μια θέση εργασίας, χωρίς να μπορεί να δοθεί ούτε ένας αξιοπρεπής μισθός», κατήγγειλε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ένας εργάτης 52 ετών.

Η βιομηχανία της Perugina, στην κεντρική Ιταλία, απασχολεί μόνιμα 1.000 εργαζόμενους. Όταν η παραγωγή αυξάνεται προσλαμβάνονται περίπου 300 εποχικοί.

Σύμφωνα με συνδικάτα, η Nestlé με την κίνησή της αυτή επιδιώκει να έχει την ευχέρεια να αποκλείει από την δουλειά, σε περιόδους κρίσης, εργαζόμενους που θα έχουν δεχθεί την μερική απασχόληση.

«Πρόκειται για μια σοβαρή, θαρραλέα και υπεύθυνη πρόταση, σε μια φάση δυσκολίας για την οικονομία, όχι μόνο στην περιφέρεια Περούτζια της Ιταλίας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», απάντησε ο όμιλος Nestlé.

Oι εργαζόμενοι ωστόσο τονίζουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 35 έτη. «Κατά συνέπεια» -διερωτώνται- «για ποιες προσλήψεις γίνεται λόγος;».

Keywords
Τυχαία Θέματα