Master Φέντερερ! (VIDEO)

14:50 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

Στον τελικό του Masters στην Σανγκάη, ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε 2-0 σετ, 7-6 και 7-6, τον Γάλλο Ζιλ Σιμόν και κατέκτησε τον 81ο τίτλο της καριέρας του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελβετός τενίστας κατέκτησε για πρώτη φορά το Masters στη Σανγκάη και φέτος μετράει τέσσερις τίτλους σε εννέα τελικούς γεγονός που τον ανεβάζει, από τη Δευτέρα, στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.
Στον τελικό κόντρα στο Σιμόν, ο Φέντερερ φρόντισε να δείξει την κλάση του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ξεκίνησε νευρικά επιτρέποντας στον Γάλλο να κάνει

το μπρέικ και να προηγηθεί με 5-4. Τότε, ο Φέντερερ κατάφερε όχι μόνο να σπάσει τον αντίπαλό του στο σημείο αυτό, αλλά και να φτάσει έναν πόντο μακριά από το πρώτο σετ στο 5-6 (15-40). Τελικά... ολοκλήρωσε τη δουλειά στο τάι μπρέικ με ένα εκπληκτικό backhand down the line, αφού έσωσε πρώτα σετ πόιντ του Σιμόν!
Ο Ελβετός προσπάθησε να επιτεθεί και στο δεύτερο σετ και είχε τις ευκαιρίες του για μπρέικ (0/3), όμως ο Σιμόν μπόρεσε να εξουδετερώσει τον κίνδυνο και στο 6-5 είχε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του. Ο Φέντερερ άντεξε, όμως, και έστειλε το σετ πάλι σε τάι μπρέικ, όπου αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο αποφασιστικός και έφτασε επιβλητικά σε 1 ώρα και 53 λεπτά στον 23ο Masters τίτλο στην καριέρα του.
Ήταν η 61η φετινή νίκη του στο τουρ, που σημαίνει ότι 11 από τα 12 τελευταία χρόνια κερδίζει τουλάχιστον 60 φορές, με εξαίρεση το 2013. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται η κυριαρχία των Big 4 και στα Masters, αφού έχουν κατακτήσει 38 από τα τελευταία 42 τουρνουά!

Keywords
Τυχαία Θέματα