H ευκαιρία, το... deal και οι παίκτες

10:31 6/1/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Το σημερινό ραντεβού των νομικών της ΠΑΕ ΑΕΚ με των αντίστοιχων του Βασίλη Ξενιάδη προβάλλει η εφημερίδα έχοντας ως τίτλο το μήνυμα που έχει τεθεί στον Έλληνα επιχειρηματία: "Δείξε τα λεφτά ή φύγε". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα γράφει: "Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις πιο περίεργες ιστορίες

των τελευταίων ετών. Ακόμα και στις πιο ακραίες εμφανίσεις υποψήφιων επενδυτών δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να βρει τόσο αμφισβήτηση και αντίδραση όσο αυτή προς το πρόσωπο του Βασίλη Ξενιάδη. Σε μία εβδομάδα που η υπόθεση βρίσκεται στην επιφάνεια έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχεδόν τα πάντα, με πολλά εξ αυτών να εκπορεύονται από πηγές που εδρεύουν στα Σπάτα.
Αν ο Βασίλης Ξενιάδης εμφανίσει χρήματα, «καθαρά» χρήματα, που μπορεί να διαθέσει άμεσα για την ΑΕΚ, τότε όλη η αμφισβήτηση που υπήρξε προς το πρόσωπό του θα πάει περίπατο. Διότι, μπροστά στον κίνδυνο επιβίωσης που αντιμετωπίζει η ομάδα, θα είναι σχεδόν ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως μπορεί να αρνηθεί κάποιος στον Ξενιάδη την είσοδό του, αν αποδειχθεί συνεπής και φερέγγυος.

Οι αποδείξεις θα δοθούν στο γραφείο κάποιων εκ των νομικών εκπροσώπων του Βασίλη Ξενιάδη. Εκεί θα βρεθούν και τα μέλη του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αμφίβολο παραμένει ακόμα αν στη συνάντηση θα είναι παρόντες οι Ξενιάδης και Αδαμίδης. Ο πρώτος είχε επικοινωνία μόνο με στενούς συνεργάτες του και εμφανιζόταν προβληματισμένος για το αν πρέπει να παραστεί. Ανάλογη στάση τηρεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που δεν απέκλειε πάντως να είναι τελικά παρών στη συνάντηση.

Σε αυτήν τη συνάντηση το βασικό αντικείμενο είναι η εμφάνιση χρημάτων από τον ενδιαφερόμενο, αλλά και η απόδειξη πως αυτά είναι προϊόν νόμιμων διεργασιών και άρα μπορούν να περάσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕΑ. Ενδεχομένως αυτό να συμβεί μέσω της παρουσίασης μιας εγγυητικής τραπέζης, που θα αποδεικνύει την οικονομική ισχύ του Ξενιάδη. Σε συνδυασμό με το ποινικό μητρώο που θα πρέπει να είναι λευκό και την εμφάνιση εταιρειών και όσων απαιτούνται, προκειμένου να φανερωθεί η φερεγγυότητα".
Παράλληλα η εφημερίδα γράφει για τις οριακές σχέσεις στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, ενώ συνάμα τονίζει πως ο Αδαμίδης είναι αισιόδοξος για συμφωνία με επενδυτές από τη Σ. Αραβία τελικά: "Στο Κατάρ και στο Ντουμπάι τους έψαχνε, στη Σ. Αραβία φαίνεται πως βρήκε ο Αδαμίδης τους επενδυτές που μπορεί να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Τουλάχιστον έτσι διατείνεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ σε στενούς συνεργάτες του, δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο Αδαμίδης μιλά απευθείας με τους ενδιαφερόμενους, βλέπει πως υπάρχει προοπτική και προσδοκά πως οι εξελίξεις μπορεί να είναι πολύ άμεσες, ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ισως γι' αυτό, άλλωστε, να ζήτησε από τους παίκτες υπομονή ως το τέλος της άλλης εβδομάδας. Ειδάλλως, καταλαβαίνει καλά πως με τις 700.000 ευρώ που έχουν μπει έως τώρα και τις 350-500.000 που φέρεται πως θα βάλει η ΠΑΕ έως τις 20/1 δουλειά δεν γίνεται".

SPORTDAY

Keywords
Τυχαία Θέματα