H AEK δέχτηκε όλες τις τροπολογίες υπέρ του Δήμου παρά την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και το μένος του Βασιλόπουλου

16:39 30/7/2014 - Πηγή: AEK365

Παρά την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά είχε δεσμευτεί γραπτώς και προφορικώς πως θα ψηφίσει υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ η Ενωση στάθηκε στο ύψος της και έκανε δεκτές και τις τρεις τροπολογίες που είχε συμφωνήσει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους Στρατούλη, Πάντζα. Οι τρεις

τροπολογίες που είναι υπέρ του Δ¨ημου Νέας Φιλαδέλφειας και διαφυλάσουν τον δασικό χαρακτήρα του άλσους κατατέθηκαν από την εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα και έγιναν δεκτές από τον υπουργό ΠΕΚΑ κύριο Μανιάτη με την ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη της ΑΕΚ που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο των προϋπολογισμό της υπέρ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην κατάπτυστη ανακοίνωση του ερυθρόλευκου Βασιλόπουλου. Συγκεκριμένα οι τροπολογίες προβλέπουν: Α) Την διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου έκτασης. Β) Δάσωση / αναδάσωση με έξοδα αγοράς και φύτευσης της ΑΕΚ άλλης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή.
Γ) Την κατασκευή πάρκινγκ σε χώρο που θα αγοράσει η ΑΕΚ και το οποίο τις ημέρες εκτός αγώνων θα το εκμεταλεύεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Με τον τρόπο αυτό η ΑΕΚ αποδεικνύει άλλη μια φορά τις καλές προθέσεις της απέναντι στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και βέβαια την παντελή αδιαφορία της για οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλευση του άλσους που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ούτε σαν υποψία στους νόμους αλλά από γραφικότητες μικρής μερίδας οικοταλιμπάν έφτασε να γίνει θέση του ερυθρόλευκου Βασιλόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!!! Υπενθυμίζεται πως με δύο διαφορετικούς ψήφους στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το κόμμα θα έλεγε τα εντελώς... αντίθετα στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις τρεις τροπολογίες που ψηφίστηκαν:

Τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση του χαρακτήρα του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και την προσθήκη ρητών υποχρεώσεων κατά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ επεδίωξε και πέτυχε η Δημοκρατική Αριστερά, με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων στο σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και στο οποίο περιλαμβάνονται οι σχετικές με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ διατάξεις.
Έτσι, μια απαίτηση του κόσμου του ιστορικού σωματείου γίνεται πραγματικότητα, με το μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος.
Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις ώστε:
Α) Να διασφαλίζεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου έκτασης. Έτσι, θα αποφευχθεί η περαιτέρω οικοδόμηση και επιβάρυνσή του.
Β) Να προβλέπεται υποχρέωση δάσωσης / αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή.
Γ) Να υπάρχει υποχρέωση τα πάρκινγκ για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο και άρα σε περιοχή εκτός του Άλσους.
Προς ικανοποίησή μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε δεκτές τις προτάσεις μας.
Με τις παραπάνω τροποποιήσεις:

· αποφύγαμε μία ενδεχόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Άλσους που θα άνοιγε την «κερκόπορτα» των αλλαγών χρήσης γης σε όλα τα μητροπολιτικά πάρκα,

· πετύχαμε αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας,

· ευελπιστούμε ότι οι όποιες -ορθές- επιφυλάξεις των κατοίκων για την κατασκευή του γηπέδου θα μπορούν να τεθούν σε επίπεδο διεκδικήσεων και διασφαλίσεων και σε βάθος χρόνου.
Πρώτιστο μέλημά μας είναι το γήπεδο να κατασκευαστεί με τους σωστούς όρους, ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα