FIFA: Δεν πρέπει να δικαιολογούμε τους εαυτούς μας γιατί κάνουμε τη δουλειά μας

16:30 24/6/2014 - Πηγή: AEK365

Στην Κόστα Ρίκα ήταν εξοργισμένοι με την απόφαση της FIFA να καλέσει επτά παίκτες της εθνικής ομάδας για αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, μετά τον αγώνα με την Ιταλία, και τέσσερις μέρες μετά το περιστατικό το ιατρικό επιτελείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πήρε θέση.
Συγκεκριμένα, ο αρχίατρος Γίρι Ντβόρακ δήλωσε: «Αν δεν το κάναμε αυτό, δεν θα είχαμε κάνει το καθήκον μας και τότε θα μας έκαναν πολλές ερωτήσεις».
Ο αρχίατρος επικαλέστηκε την περίπτωση των διεθνών της Εθνικής Ισπανίας που συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ της εφετινής περιόδου: «Όταν

η Ισπανία έχασε από την Χιλή, ήμουν στο "Μαρακανά" για τον αγώνα και οι παίκτες τους έχουν συμμετάσχει στο Champions League επομένως έχουν ελεγχθεί, όπως και οι δύο στάνταρ και οι πέντε επιπλέον. Οι Πορτογάλοι που ήταν στην διοργάνωση επίσης, συμπεριλαμβανομένου του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Δεν είναι η πιο ευχάριστη δουλειά αλλά σε γενικές γραμμές όλες οι ομάδες είναι συνεργάσιμες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ισπανία. Δεν είναι εύκολο να χάνεις και μετά να στέλνεις εφτά παίκτες για αντιντόπινγκ κοντρόλ, αλλά αυτοί δεν είχαν κανένα παράπονο».
Από την μεριά του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Μισέλ Ντε Χουγκ, δήλωσε: «Δεν πρέπει να δικαιολογούμε τους εαυτούς μας επειδή κάνουμε την δουλειά μας. Ο καθηγητής Ντβόρακ είχε ενημερώσει τον γιατρό της Κόστα Ρίκα σχετικά με αυτό που κάναμε, αλλά μην μας ζητάτε να δικαιολογήσουμε τους εαυτούς μας επειδή κάνουμε καλό αντιντόπινγκ κοντρόλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα