FIA: Νομότυπη η προσπέραση του Φέτελ

19:03 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με τη FIA δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προσπέραση του Σεμπάστιαν στον Βερνιέ στο GP της Βραζιλίας ήταν καθ΄όλα νομότυπη, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η Ferrari υποστήριζε πως επανεξετάζοντας το οπτικό υλικό, διαπίστωσε ότι ο Φέτελ, είχε ενδεχομένως κάνει την προσπέραση στον Βερνιέ, μεταξύ των στροφών 3 και 4, υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Σύμφωνα με την απάντηση-διευκρίνιση της FIA,

το καθεστώς κίτρινης σημαίας στο Interlagos ίσχυε από το φωτεινό σηματοδότη λίγο πριν τη στροφή 3, συνεχίζοντας στο χώρο μετά τον κριτή που βρισκόταν στο σημείο, ενώ τελείωνε 150 μέτρα πριν τη στροφή 4, όπου υπήρχε ένας άλλος πράσινος φωτεινός σηματοδότης.

Παρ΄όλα αυτά, ανάμεσα στους δύο φωτεινούς σηματοδότες, υπήρχε κριτής με πράσινη σημαία τη δεδομένη στιγμή του GP. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, εάν υπάρχει πράσινη σημαία πριν από σηματοδότη -όπως στην περίπτωση του S. Vettel- αυτό που "μετράει" είναι η πράσινη σημαία.

Έτσι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα της προσπέρασης του Φέτελ και ο Αλόνσο χάνει τις όποιες ελπίδες είχε να πάρει, έστω δια αυτής της οδού, το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα