Deutschland über alles…

00:36 14/7/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 0-0 (1-0 παρ.)
Γήπεδο: Maracana

Ο Λίνεκερ συνεχίζει να επιβεβαιώνεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται... Όπως και το 1990, η Γερμανία κέρδισε στον τελικό την Αργεντινή και βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Τα «πάντσερ» κέρδισαν στην παράταση με 1-0 την Αργεντινή που το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο

Γκέτσε με ένα πανέμορφο γκολ έδωσε στην ομάδα του το χρυσό τρόπαιο. Πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα που σηκώνει Μουντιάλ μέσα στη Λατινική Αμερική η Γερμανία, που έφτασε τα 4 τρόπαια.

Η Γερμανία μπήκε πιο δυνατά στο ματς αλλά η Αργεντινή ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 4ο λεπτό. Ο Ιγκουαΐν μπήκε όμορφα από δεξιά στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Η Γερμανία είχε τον έλεγχο από εκεί και πέρα και προσπάθησε να σπάσει την άμυνα των Αργεντινών, που χτυπούσε στις κόντρες. Στο 21ο λεπτό, ο Ιγκουαΐν σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κροος έκανε τραγικό λάθος και γύρισε προς τον Νόιερ ο Ιγκουαΐν έμεινε μόνος με τον Γερμανό κίπερ κι όμως σούταρε άουτ. Η Γερμανία είχε βραχυκυκλώσει και η Αργεντινή ήταν φωτιά στις κόντρες και στο 30' ο Μέσι έκανε τρομερό άνοιγμα δεξιά στον Λαβέτσι, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Ιγκουαΐν από θέση οφσάιντ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Στο 37ο λεπτό, ο Μίλερ έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από αριστερά, ο Σίρλε πλάσαρε από το πέναλτι, αλλά ο Ρομέρο έδιωξε όμορφα και στη συνέχεια η φάση σταμάτησε με οφσάιντ, ενώ στο 40' ο Μέσι μπήκε σαν σφαίρα από δεξιά στην περιοχή, ο Νόιερ βγήκε και δεν βρήκε την μπάλα, αλλά η άμυνα της Γερμανίας έκοψε πριν ο Λαβέτσι μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Στο 43', μετά από λάθος στο κέντρο, οι Γερμανοί έφυγαν στην κόντρα, συνδυάστηκαν εντυπωσιακά αλλά το σουτ του Κρόος δεν ήταν δυνατό και ο Ρομέρο μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μίλερ έκανε τρομερή ενέργεια και σέντρα από δεξιά αλλά ο Κλόζε δεν πρόλαβε να πάει στην μπάλα. Τα «πάντσερ» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους καθώς, μετά από κόρνερ, ο Χέβεντες έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ρομέρο.

Η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47ο λεπτό, ο Μπίλια έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Μέσι, που μόνος του με τον Νόιερ έκανε το πλασέ από πλάγια αριστερά και δεν βρήκε στόχο. Στο 57' σε μια περίεργη φάση, ο Νόιερ βγήκε πολύ από την εστία του για να διώξει με γροθιές και σε αυτή του την προσπάθεια βρήκε με το γόνατο τον Ιγκουαΐν, αλλά ο Ριτσόλι έδειξε επιθετικό φάουλ... Στο 60ο λεπτό, ο Λαμ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Κλόζε έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ρομέρο απέκρουσε εύκολα, ενώ στο 70' οι Γερμανοί έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Σίρλε έχασε το κοντρόλ στο τέλος και ο Ρομέρο μάζεψε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέσι έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο 80' ο Μίλερ έβγαλε όμορφα για τον Χέβεντες που βρέθηκε σε θέση φορ αλλά κόπηκε πριν πλασάρει. Στο 82ο λεπτό, ο Μεσούτ Οζίλ έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Κρόος έκανε πολύ κακό σουτ από το ύψος της περιοχής κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε πολύ δυνατά, καθώς στο 91' οι Μίλερ και Σίρλε έπαιξαν όμορφα το ένα-δύο, ο τελευταίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ρομέρο του είπε όχι. Στο 97ο λεπτό ήταν η σειρά της Αργεντινής να χάσει μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Ρόχο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Παλάσιο κατέβασε με το στήθος και τσίμπησε πάνω από τον επερχόμενο Νόιερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και τελικά στο 113', ο Σίρλε έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Γκέτσε στόπαρε με το στήθος και με σουτ στην κίνηση από πλάγια έκανε το 1-0. Στ 117', ο Ρόχο έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μέσι δεν βρήκε στόχο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Λαμ, Κράμερ (31' Σίρλε), Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (120' Μερτεζάκερ), Κρόος, Μίλερ, Κλόζε (88' Γκέτσε)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46' Αγουέρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα