City of… champions!

19:03 11/5/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Etihad

Αυτοκρατορία ξεκινά να χτίζει η Μάντσεστερ Σίτι, που έκανε αυτό που έπρεπε και σήκωσε τον τίτλο. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 2-0 της Γουέστ Χαμ, τερμάτισαν πρώτοι με 86 βαθμούς και στέφθηκαν πρωταθλητές για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια.

Στο πρώτο μέρος η Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να πιέσει τη Γουέστ Χαμ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή των «σφυριών». Στο 18' ο Αγουέρο επιχείρησε το σουτ με τον Αντριάν να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Στο 30' ο Κολάροφ

μπήκε στη περιοχή έκανε το σουτ, με τον Αντριάν να εξουδετερώνει για ακόμη μια φορά. Στο 39' όμως, ο Νασρί άνοιξε το σκορ, έπειτα από πάσα του Γιάγια Τουρέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πολίτες» μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς, με τον Κομπανί στο 49' να κάνει το 2-0 και να βάζει τις βάσεις για τη νίκη. Η Σίτι συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει και άλλο τέρμα, με τα σουτ των Αγουέρο (63') και Σίλβα (65') να καταλήγουν άουτ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Νασρί, Χάβι Γκαρσία, Σίλβα (76' Μίλνερ), Τουρέ (86' Νεγρέδο), Αγουέρο, Τζέκο (69' Φερναντίνιο)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ο' Μπράιαν, ΜακΚάρθι, Ριντ, Τόμκινς, Ντάουνινγκ, Νόλαν (65' Τζάρβις), Τέιλορ, Νομπλ, Ντιαμέ (81' Κόουλ), Κάρολ (70' Κόουλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 2-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

Μια γλυκόπικρη γεύση άφησε στη Λίβερπουλ η σεζόν που μόλις τελείωσε. Από το πουθενά οι «κόκκινοι» βρέθηκαν σε θέση τίτλου, ωστόσο στο τέλος λύγισαν. Παρόλα αυτά έριξαν αυλαία με νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ με 2-1 και θα αγωνιστούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από καιρό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το... αριστερό για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, με τον Σκρτελ να υποπίπτει στο 20′ σε αυτογκόλ και να κάνει εξαιρετικά δύσκολη την υπόθεση-πρωτάθλημα. Το προβάδισμα της Νιούκαστλ διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τους "κόκκινους" να μπαίνουν στην επανάληψη αποφασισμένοι για την ανατροπή.

Οι "καρακάξες" δεν άντεξαν στην πίεση και δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο, με πανομοιότυπο τρόπο: οι εκτελέσεις φάουλ του Στίβεν Τζέραρντ βρήκαν αποδέκτες τους Άγκερ (63′) και Στάριτζ (65′), με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος. Η Νιούκαστλ τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες, καθώς στο 66′ αποβλήθηκε ο Σόλα Αμεόμπι (δύο κίτρινες για διαμαρτυρία) και στο 87′ ο Ντάμετ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Φλάναγκαν (46′ Σισοκό)., Χέντερσον, Τζέραρντ, Άλεν (59′ Κουτίνιο), Στέρλινγκ, Σουάρεζ, Στάριτζ (80′ Λούκας Λέιβα).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σ. Τέιλορ (72′ Ντε Γιονγκ), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Ντεμπισί, Ανίτα, Τιοτέ (81′ Ντάμετ), Γκουφράν (78′ Σάμι Αμεόμπι), Σισοκό, Σόλα Αμεόμπι

ΦΟΥΛΑΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 2-2
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπου η τελευταία Φούλαμ που από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, υποδέχτηκε την Κρίσταλ Πάλας η οποία εδώ και καιρό είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι η Φούλαμ ήταν αυτή που είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αυτή που κατάφερε να πετύχει γκολ και να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια ήταν η Κρίσταλ Πάλας η οποία σκόραρε με τον Γκέιλ στο 28'.

Στην επανάληψη του αγώνα η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 61΄ με τον Γούντροου ο οποίος έκανε το 1-1 για την Φούλαμ. Όμως η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 84΄ με το δεύτερο γκολ του Γκέιλ, με την Φούλαμ να ισοφαρίζει στο 93΄ με τον Ντέιβιντ

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Χάιτινχα, Χάνγκελαντ, Σίντουελ, Κατσάνικλιτς (23' Ντέιβιντ), Ρίτσαρντσον (79' Τάνικλιφ), Ρονταγέγκα, Ζβέροτιτς (50' Ντεγιάγκα), Γούντροου, Πάρκερ, Αμορεμπιέτα

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χένεσι, Μαριάπα, Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Μπολάσι, Γέντινακ (59' Ντιγκατσόι), Λέντλεϊ, Ινς (71' Πάντσεον), Σαμάκ (74' Μάρεϊ), Γκέιλ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 1-3
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Νίκη με 3-1 πήρε η Σουόνσι κόντρα στη Σάντερλαντ σε αδιάφορο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι ήθελαν να κλείσουν τη χρονιά με νίκη και μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Με δύο γρήγορα γκολ, του Ντάιερ στο 7' και του Εμνς στο 14' πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 50' με τον συνήθη ύποπτο Μπορίνι όμως η Σουόνσι δεν σκόπευε να χάσει τη νίκη και στο 54 με τον Μπονί έκανε το 1-3, όπου ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Βεργίνι, Μπάρντσλεϊ (Σέλουτσκα 64'), Μπράουν, Ο'Σέι (Άλτιντορ 84'), Μπρίντκατ, Λάρσον (Ελ Χαντί 71'), Κόλμπακ, Τζόνσον, Μπορίνι, Γουίκαμ

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρεμέλ, Τιεντάλι (Ντέιβις 75') (Ντέιβις 76'), Αμάτ, Μπάρτλεϊ, Τέιλορ, Φούλτον (Μπρίτον 73'), Σέλβεϊ, Ντάιερ, Εμνς ( Ντε Γκούζμαν 55'), Ράουτλετζ, Μπονί

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Έτσι όπως πήγε όλη η σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, έτσι και τελείωσε. Οι «κόκκινοι» διάβολοι» έμειναν στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον και μένουν μετά από χρόνια εκτός Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και στο 28' κατάφεραν να προηγηθούν με τον Λαμπέρτ. Το ημίχρονο έληξε με 1-0 και τη Γιουνάιτεντ να βλέπει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ να μοιάζει αδύνατη.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ‘κόκκινοι διάβολοι' ήταν πιο επιθετικοί και στο 54' ισοφάρισαν με τον Μάτα, αλλά δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, έμειναν στο 1-1 και έχασαν το εισιτήριο της Ευρώπης για τη νέα χρονιά.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Φοντέ, Λόβρεν, Σο (Τσάμπερς 80'), Γουανιάμα, Κορκ (Γκάλαχερ 60'), Σνάιντερλιν, Ντέιβις, Λαλάνα ( Γουόρτν Πρόους 69'), Λάμπερτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Γιανουζάι, Φλέτσερ, Καγκάβα (Κάρικ 46'), Γουέλμπεκ, Μάτα, Φαν Πέρσι (Ερνάντες 68')

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΤΣΕΛΣΙ: 1-2
Γήπεδο: Κάρντιφ Σίτι Στάντιουμ

Το διπλό με ανατροπή πήρε η Τσέλσι, νικώντας με 2-1 την Κάρντιφ και τερματίζοντας στην 3η θέση.

Παρά τη νίκη της με 2-1 η Τσέλσι, προβλημάτισε με την εμφάνιση της κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες των «μπλε» έβλεπαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία διότι δεν είχαν κάποιο κίνητρο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο δραστήριοι από την Τσέλσι με αποτέλεσμα να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 1-0, με το γκολ του Μπέλαμι από το 15΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 71΄ η Τσέλσι που πίεζε από την αρχή του ημιχρόνου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με του Σίρλε. Η απόλυτη ανατροπή για την ομάδα του Μουρίνιο ήρθε στο 75΄ όπου ο Τόρες έκανε το 2-1 για τους «μπλε».

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Φάμπιο, Κόκερ, Τέρνερ, Τζον, Γκούναρσον, Ματς, Γουίτινγχαμ, Ντέλι (67' Κόουι), Μπέλαμι (76' Χίλι), Κάμπελ (89' Τζέιμς)

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Τόρες, Όσκαρ, Μίκελ (6' Σίρλε), Σάλαχ (79' Ακέ), Αζάρ (89' Σουίφτ), Μάτιτς, Αθπιλικουέτα, Κάλας

ΝΟΡΙΤΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-2
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Με νίκη και την 4η θέση έκλεισε τη σεζόν η Άρσεναλ, που επικράτησε με 2-0 της Νόριτς και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το μυαλό στον τελικό του FA Cup αγωνίστηκε κόντρα στη Νόριτς η Άρσεναλ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι κανονιέρηδες εξασφάλισαν παράλληλα και την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Χαλ.

Από την άλλη, την τελευταία τους παράσταση στη μεγάλη κατηγορία έδωσαν σήμερα τα «καναρίνια», τα οποία θα αγωνίζονται από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι «κανονιέρηδες» είχαν στο πρώτο μέρος την κατοχή της μπάλας, χωρίς πάντως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 27' ο Ποντόλσκι μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, με τον Ρούντι όμως να μπλοκάρει σταθερά. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ που επιχείρησε στο 31' ο Ζιρού.

Στο δεύτερο μέρος οι «κανονιέρηδες» μπήκαν αποφασισμένοι και στο 53' ο Ράμσεϊ έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Στο 62' ο Τζένκινσον έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην Άρσεναλ.

ΝΟΡΙΤΣ: Ρούντι, Μάρτιν, Ρ. Μπένετ, Τέρνερ, Όλσον, Τετέι (59' Λοζα), Σνόντγκρας, Χόουσον, Τζόνσον, Ρέντμοντ (75' Μπένετ), Ελμάντερ (58' Χούπερ)

ΆΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Σανιά, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ροσίτσκι (75' Ντιαμπί), Ράμσεϊ (63' Γουίλσιρ), Οζίλ, Ποντόλσκι, Ζιρού (75' Σανόγκο)

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 3-0
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Εύκολη νίκη με 3-0 για την Τότεναμ κόντρα στην Άστον Βίλα και Europa για τα «σπιρούνια».

Η Τότεναμ κατάφερε και νίκησε 3-0 στο αδιάφορο και τελευταίο της παιχνίδι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την Άστον Βίλα με σκόρερ τους Παουλίνιο και Αντεμπαγιόρ ενώ αυτογκόλ πέτυχε για τους «χωριάτες στο 35ο λεπτό ο Νέιθαν Μπέικερ.

Βαθμολογικά δεν επηρεάστηκε καμία από τις δύο ομάδες αφού τα «σπιρούνια» παρέμειναν στην 6η θέση, ενώ η Άστον Βίλα τερμάτισε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Νόουτον, Κίρικες, Ντόουσον, Ρόουζ, Σάντρο (62' Βαλίκοβιτς), Σίγκουρντσον (83' Πρίτσκαρντ), Παουλίνιο (75' Μπενταλέμπ), Έρικσεν, Αντεμπαγιόρ, Κέιν

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Φλάαρ, Λόουτον, Μπέικερ, Μπέρτραντ, Μπακούνα (83' Ρόμπινσον), Γουέστγουντ, Ντελφ, Βέιμαν, Μπόουερι (56' Ελ Αχμαντί), Αγκμπονλαχόρ

ΧΑΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 0-2
Γήπεδο: KC Stadium

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Έβερτον κόντρα στη Χαλ και την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο Europa League.

Με το διπλό απέδρασε από την έδρα της Χαλ η Έβερτον της οποίας και επικράτησε με 0-2, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ και να σχεδιάζουν πλέον την επόμενη σεζόν.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι κατάφεραν έστω και δύσκολα να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία και έχουν πλέον μπροστά τους τον τελικό του FA Cup κόντρα στην Άρσεναλ.

Στο 9' οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ όταν ο ΜακΚάρθι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από πάσα του Νέισμιθ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λουκάκου διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Φιγκερόα, Ντέιβις, ΜακΣέιν (63' Ροσένιορ), Μπρους, Κουίν, Χάντλστοουν, Αλούκο, Ελ Μοχαμαντί, Λίβερμορ, Γέλαβιτς (60' Φράιατ)

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Ντιστέν, Κόλμαν, ΜακΓκίντι (62' Ντεουλοφέου), Μπάρι, Όσμαν (77' Πιεναρ), ΜακΚάρθι, Νέισμιθ, Λουκάκου (79' Τραορέ)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-2
Γήπεδο: Χόθορνς

Διπλό με 2-1 πήρε η Στόουκ επί της Γουέστ Μπρομ σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αρχικά, η Στόουκ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του ΜακΌλι στο 22′, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σεσενιό στο 56′, για να έρθει ο Σκωτσέζος Άνταμ, να δώσει τη νίκη στην ομάδα του η οποία σε συνδιασμό με την ήττα της Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ», πέρασε και τελείωσε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα! Από την άλλη, η ομάδα του Πέπε Μελ, τελείωσε τη φετινή σεζόν μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη», πετυχαίνοντας όμως τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής, την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Όλσον, ΜακΌλεϊ, Ντόσον (83' Ο'Νιλ), Αμαλφιτανό (63' Ανιτσέμπε), Σεσενιό, Μόρισον, Μουλούμπου (90' Βίντρα), Μπραντ, Ντόρανς, Μπεραΐνο

ΣΤΟΟΥΚ: Σόρενσεν, Σόκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Μουνιέσα, Άιρλαντ, Γουίλαν, Ενζονζί, Οντεμβίγκι (77' Κράουτς), Γουόλτερς (81' Άνταμ), Αρναούτοβιτς (90' Εθέρινγκτον)

Keywords
Τυχαία Θέματα