«Blue is the color»!

17:32 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο τραυματισμός του στην αρχή της σεζόν δεν του επέτρεψε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχε η ΑΕΚ από αυτόν. Ωστόσο, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν παύει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μπαρτσελόνα. Πριν από την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, έλαμψε για έξι χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα με την Τσέλσι. Μια ομάδα που έχει πάντα

στην καρδιά του και παρακολουθεί στενά. Ο Ισλανδός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Live SPORT" για τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπάγερν και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του...

- Έιντουρ τι σημαίνει για σένα η Τσέλσι;

«Είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Σε αυτή ανδρώθηκα και ωρίμασα σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Έχω υπέροχες αναμνήσεις.»

- Πως μπορείς να τη χαρακτηρίσεις με τρεις λέξεις;

«Μπορώ με τέσσερις;».

- Έστω.

«Blue is the color» (σ.σ. «μπλε είναι το χρώμα»).

- Την περίοδο 2004-2005 είχες αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Τι θυμάσαι από αυτές τις αναμετρήσεις;

«Είχαμε κερδίσει το πρώτο ματς με 4-2 και είχαμε ηττηθεί στο Μόναχο με 2-3. Ήταν δύσκολα ματς. Οι Γερμανοί έχουν σπουδαία νοοτροπία. Δεν τα παρατάνε ποτέ. Η Μπάγερν ειδικότερα είναι μία μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα και φυσικά πολλούς τίτλους στο παλμαρέ της.».

- Ο τελικός γίνεται στο γήπεδο της Μπάγερν. Η έδρα θα παίξει ρόλο;

«Είναι αβαντάζ για τη γερμανική ομάδα. Ξέρουν απέξω το χώρο, είναι το σπίτι τους και θα λειτουργήσει σίγουρα υπέρ τους. Όμως το ότι για πρώτη φορά ο κόσμος που θα είναι στο γήπεδο θα είναι μοιρασμένος και οι Βαυαροί δεν θα το έχουν ζήσει ξανά αυτό, ίσως ισορροπεί κάπως τα πράγματα.».

- Ποιος είναι το φαβορί και γιατί;

«Σε ένα τελικό όλα είναι πιθανά. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει εκπλήξεις. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% για τα 90'-95' της διάρκειας του τελικού, μπορεί εύκολα να βρεθείς με σκυμμένο το κεφάλι. Προσωπικά θέλω να το πάρει η Τσέλσι. Για τον κόσμο, για τους φίλους και τους παλιούς μου συμπαίκτες.».

- Πως προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής για έναν τέτοιο αγώνα;

«Προσπαθείς να είσαι ήρεμος, φροντίζεις τον εαυτό σου, τρως καλά και ξεκουράζεσαι όσο περισσότερο μπορείς. Νοητικά, φαντασιώνεσαι το παιχνίδι, ώστε να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Έτσι όταν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία ξέρει το μυαλό σου ήδη τι πρέπει να κάνει. Έτσι κάνω εγώ.».

- Ντιντιέ Ντρογκμπά και Τζον Τέρι.

«Ο Ντιντιέ όταν είναι 100% έτοιμος είναι «φονικό όπλο». Είναι ένας παίκτης που το πιο δύσκολο πράγμα μπορεί να το κάνει να φανεί πολύ απλό. Για τον Τέρι, δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε στο κεφάλι του στο ματς στο «Καμπ Νου». Η απουσία του αρχηγού ίσως επηρεάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα