Bloomberg: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

13:16 21/11/2014 - Πηγή: AEK365

«Οι πιστωτές της Ελλάδας δοκιμάζουν την αντοχή της -ξανά» γράφει το Bloomberg σε άρθρο γνωμής και προειδοποιεί πως αν συνεχίσουν την πίεση, υπάρχει κίνδυνος να διαλύσουν την Ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν καταστροφή για τους ίδιους αλλά και για την Ελλάδα.
«Χρειάζεται να σταματήσουν να επιμένουν για το αδύνατο και να βρουν έναν τρόπο να ελαφρύνουν το χρέος

της χώρας», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο φέρει τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως σπάνιο κατόρθωμα που δείχνει εντυπωσιακή αφοσίωση στη δημοσιονομική συμμόρφωση. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η σφικτή δημοσιονομική πολιτική έχει πλήξει την οικονομία, καθώς η παραγωγή έχει μειωθεί κατά περίπου 1/5 και το ποσοστό της ανεργίας είναι πάνω από 25%.
«Πρόσφατα η οικονομία άρχισε να αναπτύσσεται ξανά, αλλά ένας ακόμη γύρος λιτότητας θέτει κινδύνους και πιθανότατα θέτει το στόχο μείωσης του χρέους ακόμη πιο μακριά», συμπληρώνεται.
Το Bloomberg αναφέρει πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι στο 180% του ΑΕΠ και πως ο στόχος για τις χώρες της Ευρωζώνης είναι στο 60% του ΑΕΠ. «Μόνη της η λιτότητα απλώς δεν μπορεί να κλείσει αυτό το κενό», συνεχίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα