AEK Προοδευτική δεν ξεχνούν ποτέ τον Γιώργο Δαδίτσο

11:19 15/10/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ


Ο «αετός» Γιώργος Δαδίτσος, δεν έχει φύγει. Ακόμη «πετάει» στη μνήμη μας, έτοιμος να «καπακώσει» με τα σαν «τανάλια» χέρια του τη μπάλα και να φωνάξει για ό,τι άσχημο βλέπει από τον πάγκο ως παράγοντας. Και όσο υπάρχουν οι «φίλοι» του, οι άνθρωποι που τον έζησαν ως συμπαίκτη, αλλά και ως παράγοντα, θα συνεχίσει να ζει μέσα στις καρδιές μας. Και αυτό πιστοποιήθηκε και στο δωδέκατο παιχνίδι που έγινε για να τιμηθεί η μνήμη

του.

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου 2014 στο Δημοτικό γήπεδο Νίκαιας- Κορυδαλλού, ήταν παρόντες πολλοί από τους «φίλους» του Γιώργου.

Όπως «παρόν» ήταν και ο Γιώργος Δαδίστος, για να μοιραστεί μαζί τους, τα συναισθήματά του.

Και «παρόν» όχι μόνο με τη φωτογραφία του, που δέσποζε στο τραπέζι των αναμνηστικών που οι δύο ομάδες έδωσαν στην οικογένειά του και το οποίο είχε τοποθετηθεί μπροστά από την νότια εξέδρα του γηπέδου. Αλλά και από τα όσα συγκινητικά ειπώθηκαν τόσο από τους διοργανωτές της Προοδευτικής, όσο και από τους «φιλοξενούμενους» της ΑΕΚ. Οι φίλοι και συμπαίκτες του, είχαν για ακόμη μια φορά να μοιραστούν πολλές από τις αναμνήσεις τους με τον Γιώργο. Και ο Γιώργος Δαδίτσος, ήταν «παρόν» για να «μοιραστεί» με τους φίλους του, τα συναισθήματά και τις ανησυχίες τους. Τόσο για το μέλλον των «βυσσινί» αφού η δοξασμένη ομάδα και το καμάρι του Κορυδαλλού, αγωνίζεται πια στο ...τοπικό Πρωτάθλημα, όσο και για της ΑΕΚ με κύρια ανησυχία το πότε θα δημιουργηθεί το γήπεδό της.

Ήταν εκεί για να κάνει «ζέσταμα» με τον Στέλιο Σεραφειδη, τον Στέλιο Κωνσταντινίδη, που πρώτη φορά στα όσα χρόνια υπάρχει η ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΚ, δεν φόρεσαν φόρμα! Και ακόμη τον Αφάς και τον Παπαχρόνη(σ.σ. που σημείωσαν από δύο γκολ), αλλά και με τους Χρήστο και Βασίλη Ξανθόπουλο, που θαύμαζε ως κυνηγούς για την «εκτελεστική» τους ικανότητα.

Να μιλήσει με τον Καραφέσκο- με τον οποίο είχε ζήσει πολλά και κυρίως σε εκείνο το ταξίδι στην Ρώμη το 1998 με την εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, στην οποία έπαιζε τερματοφύλακας ο γιός του Κώστας -αλλά και τους Κώστα Νεστορίδη, Παντελή -Λάκη-Νικολάου, Νίκο Σταθόπουλο και Τάσο Βασιλείου, για τη «νέα αρχή», που κάνουν οι ομάδες του.

Να μοιραστεί μαζί τους προβληματισμούς και συναισθήματα και να χτυπήσει, εάν χρειαζόταν με αυτά που θα άκουγε, για ακόμη μια φορά το χέρι στο τραπέζι,
Γιατί μπορεί η αυλαία στη ζωή του Γιωργου Δαδιτσου, του παλικαριού, που ήταν γεμάτος ζωντάνια, ορμή και πάθος για την ζωή, να έπεσε τόσο άδοξα στις 20 Αυγούστου του 2003, όμως οι φίλοι του δεν τον ξέχασαν.

Και προχθές Δευτέρα 13 Οκτωβρίου μαζεύτηκαν στη γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού 70 άσοι που έχουν γράψει ιστορία σε Προοδευτική και ΑΕΚ. Από τους Κώστα Νεστορίδη, Ανδρέα Σταματιάδη Στέλιο Σεραφείδη και Νίκο Σταθόπουλο, που ήταν οι «γηραιότεροι» από πλευράς ΑΕΚ μέχρι τους Σταυρό Νικολακάκο, Διονύση Σπετσαρία, Μιχάλη Χατζηαθανασίου, Βασίλη Ιωαννίδη, Πέτρο Βιδάλη, Άρη Τσαχουρίδη, που εκπροσωπούσαν μια «άλλη εποχή», για τις δύο ομάδες.

Η ακόμη τους νεότερους «κιτρινόμαυρους» Ηλία Ατματσίδη, Χάρη Κοπιτσή, Λύσσανδρο Γεωργαμλή, Γιώργο Βλαντή, Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, που θυμήθηκαν πολλά με τους Μοχάμεντ Αφάς, Αταγιάν, Σταμάτη Κουράση, Γιάννη Τσέβρετζη, Αντώνη Τζιαμαλή για τις μονομαχίες Προοδευτικής-ΑΕΚ και όχι μόνο.

Ήταν όλοι εκεί, για να αποδείξουν ότι ο Γιώργος Δαδίτσος «ζει» αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί η προσφορά του, είτε ως ποδοσφαιριστή, είτε ως διοικητικό παράγοντα.

Για να τον «ζωντανέψουν» στην μνήμη τους, να του στείλουν μήνυμα ότι δεν τον ξεχνούν. Για να τον προσκαλέσουν να ρίξει μια ματιά από εκεί ψηλά και να ζήσει με τον δικό του μοναδικό και γεμάτο ένταση τρόπο-όπως άλλωστε έκανε σε όλους τους αγώνες- το παιχνίδι που δίνουν «για την πάρτη» του, τα παλιά του φιλαράκια.

Όπως φυσικά δεν τον ξεχνάει και η οικογένειά του. Μπορεί η σύντροφός του Σταυρούλα, να μη ήταν στις εξέδρες, αφού κάποιος έπρεπε να προσέχει τις τρεις νεογέννητες κόρες του Κώστα, όμως ήταν εκεί ο αδελφός του Αργύρης και η σύζυγος του Κώστα, Ντέμη. Και είχαμε την αίσθηση, ότι ο Κώστας, που αγωνίστηκε τερματοφύλακας με την ΑΕΚ, μετά από κάθε ενέργειά του κοιτούσε την εξέδρα. Σα να έβλεπε σε κάποια γωνία τον πατέρα του και να περίμενε ότι θα του έκανε... παρατηρήσεις για την απόδοσή του και θα του έλεγε τι θα έπρεπε να προσέξει στις εξόδους του, αλλά και στον τρόπο που θα κατεύθυνε τους αμυντικούς του

Το συγκινητικό τελετουργικό και οι προτάσεις

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη, όταν ο Δημήτρης Χόρτσας, ως πρόεδρος των παλαιμάχων της Προοδευτικής, ανέλαβε να πει δυο κουβέντες για το τελετουργικό πριν τον αγώνα: «Βρισκόμαστε εδώ, για να τιμήσουμε την μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου, και να αποδείξουμε ότι ο Γιώργος, δεν έφυγε από κοντά μας. Ότι η προσφορά του σε ΑΕΚ, την Προοδευτική αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μένει αναλλοίωτη στη μνήμη μας. Ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και θα μαζευόμαστε όπως δώδεκα χρόνια τώρα για να παίξουμε μπάλα στη μνήμη του, αφού η ΑΕΚ και η Προοδευτική ήταν οι μεγάλες του αγάπες » τόνισε μεταξύ άλλων.

Και στη συνέχεια, ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, εκ μέρους της ΑΕΚ μίλησε για τον παιχνίδι και τον Γιώργο Δαδίτσο και επεσήμανε: «Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς που τον ζήσαμε ως συμπαίκτη και ως παράγοντα, ότι δεν τον ξεχνάμε. Και πώς να τον ξεχάσουμε άλλωστε όταν βλέπουμε απέναντί μας τους συνεχιστές του έργου του, που είναι τα παιδιά του Λεωνίδας και Κώστας. Για το ποιος είναι ο λόγος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Άλλωστε τα πολλά λόγια δεν άρεσαν ούτε στον Γιώργο. Του άρεσαν οι πράξεις και ως πράξη τιμής στη μνήμη του, αξίζει να χειροκροτήσουμε όλοι μας, μπας και ακούσει το χειροκρότημα και από εκεί που βρίσκεται μας κλείσει το μάτι για να μας χαιρετίσει» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι δύο ομάδες, δια του επίτιμου προέδρου των βετεράνων της Προοδευτικής Διονύση Σπετσαρία, αλλά και του Απόστολου Τόσκα ως εκπρόσωπου της ΑΕΚ, τίμησαν στη συνέχεια με πλακέτες την οικογένεια του εκλιπόντος.

Πλακέτες, που παρέλαβαν οι γιοι του Λεωνίδας(σ.σ. δεν έπαιξε αφού είχε πυρετό ) και Κώστας, που είχε αγωνιστεί και στις δύο ομάδες και προχθές κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Επίσης, απονεμήθηκαν ανθοδέσμες από την οικογένεια, προς τις ομάδες και οι διοργανωτές έδωσαν δια χειρών Σταμάτη Κουράση, μετάλλια και στους διαιτητές Αντώνη Τόγια(σ.σ. δίνει το παρόν για 12η συνεχή χρονιά), Βασίλη Καρακίτσο και Ηλία Χειμαριώτη

Επίσης ο Κώστας Νεστορίδης, έδωσε το βιβλίο της αυτοβιογραφίας του με αφιέρωση στους Λεωνίδα και Κώστα Δαδίτσο. Μετά τις απονομές, ο Διονύσης Σπετσαρίας, ως επίτιμος πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής, πρότεινε οι δύο ομάδες εκτός από τον Γιώργο Δαδίτσο να τιμήσουν ακόμη ένα άσο που έπαιξε στις δύο ομάδες και «έφυγε» από τη ζωή πέρσι. Τον Φώτη Μπαλόπουλο. Και ο Βασίλης Ιωαννίδης, προέτρεψε τους υπευθύνους των βετεράνων της ΑΕΚ, του χρόνου να είναι αυτοί οι διοργανωτές του αγώνα. Και όταν ο Μιχάλη Σιμιγδαλάς, είπε ότι η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, προτάθηκε ως εναλλακτική λύση να γίνει ο αγώνας σε κάποιο άλλο!

Πλούσιο θέαμα και έξι γκολ

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, η παράδοση που λέει ότι στους αγώνες Προοδευτικής -ΑΕΚ σημειώνονται πάντα πολλά γκολ συνεχίστηκε και την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές τίμησαν με πλούσιο θέαμα, που περιλάμβανε έξι γκολ τη μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου. Ο, τι καλύτερο δηλαδή για τον Γιώργο, που προχθές είναι σίγουρο ότι από τον ουρανό είχε στραμμένα τα μάτια του στο γήπεδο Κορυδαλλού. Αλλά και τους 200 τυχερούς θεατές, απόλαυσαν υψηλό θέαμα, αφού ο αγώνας βετεράνων Προοδευτικής και ΑΕΚ, βρήκε νικητές τους «βυσσινί» με 5-1!

Την σέντρα έκανε συμβολικά ο Χρήστος Αννης, μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε και ξεπέρασε, ενώ με το εναρκτήριο λάκτισμα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Για την ιστορία οι πολύ νεότεροι ηλικιακά και καλύτεροι ως ομάδα, αφού αγωνίζονται μάθε Δευτέρα στο Πρωτάθλημα βετεράνων Πειραιώς «βυσσινί» επικράτησαν των βετεράνων της ΑΕΚ, με 5-1. Οι «κιτρινόμαυροι» που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά ενώ είχαν ως τραυματίες τους Γεωργαμλή-Μουσούρη, οι οποίοι δεν άντεξαν στον ρυθμό του αγώνα και αντικαταστάθηκαν νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο α΄ ημίχρονο, που έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 3-0, η ΑΕΚ απείλησε μια φορά με τον Γεωργιάδη στο 26΄. Στην επανάληψη η ΑΕΚ βελτιώθηκε ως ομάδα, όμως οι ποδοσφαιριστές τρης έδειξαν επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, ενώ έπεσαν και στον πολύ καλο τερματοφύλακα Παχατούρα, που δύο φορές (στο 37 και το 41) σταμάτησε σε τετ-α-τετ τις ενέργειες των Κοπιτσή και Γεωργιάδη. Στις αξιοσημείωτες φάσεις της επανάληψης και αυτές του 39΄(ο Κοπιτσής προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι Ατματσίδη) του 46΄ (ο Πιθαρούλης δεν πρόλαβε την πολύ καλή κάθετη μεταβίβαση του Καρούση) το σουτ του Χατζηκουμαντάρη από ευνοϊκή θέση άουτ(59) και η κεφαλιά του Γεωργιάδη-σέντρα Πιθαρούλη-, στο 67΄ που έφυγε άουτ στο

Για τους πολύ καλούς γηπεδούχους, που είχαν ως κορυφαίο τον 40χρονο Τάκη Παπαχρόνη, δύο γκολ πέτυχε ο Μοχάμεντ Αφάς (6΄ κ 12΄ με σουτ, το πρώτο από πάσα του Τάκη Παπαχρόνη και το δεύτερο με ατομική ενέργεια, που προήλθε από λάθος των «κιτρινόμαυρων» στον χώρο του κέντρου) ισάριθμα ο Βασίλης Ξανθόπουλος(το πρώτο από πάσα του Τάκη Παπαχρόνη στο 24΄και το δεύτερο με ατομική ενέργεια στο 70΄ ) και ένα ο Τάκης Παπαχρόνης, με διαγώνιο από δεξιά πλασέ στο 54΄αφού στην μονομαχία κέρδισε τον Θωμα Λαγινά. Για την ΑΕΚ, που είχε καλύτερη εικόνα στο β΄ ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε στον ρυθμό που είχαν δώσει οι γηπεδούχοι, σκόραρε ο Λάμπρος Γεωργιάδης με σουτ στο 58΄ , αξιοποιώντας σέντρα του Κοπιτσή. Να σημειώσουμε ότι για τους γηπεδούχους, έχασαν ευκαιρίες οι Μαγγίνας(2΄ και 14΄) Παπαχρόνης 18΄ Κουμεντάκος 26΄και Β. Ξανθόπουλος 44΄

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αντώνης Τόγια με βοηθούς τους Βασίλη Καρακίτσο και Ηλία Χειμαριώτη

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μ. Σιμιγδαλας-Χρ. Αντωνόπουλος)Κ. Δαδίτσος, Σ. Σοφιανίτης, Ι. Μουσούρης. Α. Τόσκας, Δ. Καραγκιοζοπουλος, Γ. Βλαντής, Π. Στυλιανόπουλος, Λ. Γεωργαμλής, Η. Ατματσίδης, Χ. Κοπιτσής, Λ. Γεωργιάδης (αρχική ενδεκάδα) Π. Νικολάου(σ.σ. ήρθε στο β ημίχρονο, αφού είχε εργασία στο Ιατρικό κέντρο και αντικατέστησε στο κέντρο της άμυνας τον Απόστολο Τόσκα), Α. Καρακίδης, Θ. Λαγινάς, Μ. Πιθαρούλης, Αθ. Σαρκίρης, Τάσος Κωνσταντίνου, Κ. Νάκος, Λ. Χατζηκουμαντάρης, Μ. Καρούσης.

Παρόντες με την αποστολή και οι Στέλιος Σεφαφείδης ως πρόεδρος του Συνδέσμου, Γεώργιος Καραφέσκος (αντιπρόεδρος)Κώστας Νεστορίδης, Ανδρέας Σταματιάδης, Νικόλαος Σταθόπουλος, Αναστάσιος Βασιλείου, Νικόλαος Σεβαστόπουλος, Ιωάννης Σπυρόπουλος, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Σταμάτης(Τάκης) Βουδούρης. Επίσης ο «Πασάς» της ΑΕΚ Κώστας Καρυδόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύντροφο της ζωής του, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του(σ.σ. έφερε γλυκά και κέρασε όλους στην αποστολή) και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου και γενικός αρχηγός του σωματείου Κώστας Μάρκου

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ: (Προπονητής Χρήστος Ξανθόπουλος) Θ. Παχατούρας. Κ. Παπαχρόνης, Μ. Χατζηαθανασίου, Β. Ιωαννίδης, Α. Τζιαμαλής, Κουμεντάκος, Τ. Παπαχρόνης, Ι.Τσέβρετζης, Μ. Μαγγίνας, Α. Λαγός, Β. Ξανθόπουλος, (αρχική ενδεκάδα) Αταγιάν, Βιδάλης, Αφάς, Λαμπαδάριος, Καθάριος, Μαυρίδης, Αντωνίου. Με την αποστολή παρόντες και οι Διονύσης Σπετσαρίας, Σταμάτης Κουράσης, Δημήτρης Χόρτσας, Λιθόπουλος, Μάκης Τσιακανίκας, Κυπανίδης, και Σταυρός Νικολακάκος. Παρόντες ακόμη ο πρόεδρος των βετεράνων Δόξας Πειραιώς Γιώργος Γκαμάνης, της Μεικτής Πειραιώς Νίκος Σιδηρόπουλος, αλλά και οι Τ. Σπετσέρης, Χ. Κολέμπας, Κ. Δράκας και ο Τάκης Σταματόπουλος, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την ΑΕΚ την δεκαετία του 1960, αλλά έκανε καριέρα ως σέντερ φορ στην Προοδευτική

Το... τρίτο ημίχρονο του αγώνα παίχτηκε στο ανανεωμένο piano bar -café restaurant «Β&Β» (πρώην ΜΕΚΚΑ) που έχει στην Πλατεία Ελευθερίας 6 στον Κορυδαλλό ο βετεράνος άσος της Προοδευτικής Βασίλης Ξανθόπουλος . Εκεί, οι άσσοι των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία, να πουν όσα δεν πρόλαβαν στο γήπεδο, με την εντυπωσιακή περιπλάνηση της θύμησης που έκαναν, εν μέσω μπυροποσίας και εκλεκτών μεζέδων. Και οι άσοι των δύο ομάδων ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τον Οκτώβριο του 2015, όταν θα μαζευτούν και πάλι για να φωνάξουν για ακόμη και χρόνια, ότι ο Γιώργος Δαδίτσος θα ζει για πάντα στη μνήμη και τις καρδιές μας...

Keywords
aek, aek, μνήμη, ΑΕΚ, καμάρι, γκολ, νέα, προσφορες, λύση, θωμα, νακος, αρης, εμφάνιση, φορ, piano, μεκκα, ρια αντωνιου, καθαρα δευτερα, τονια αντωνιου, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, βικυ σταματη, ιατρικο κεντρο, μνήμη, αυλαια, γλυκα, γωνια, εξεδρα, εργασια, καριερα, ξανθοπουλος, πειραιως, ρωμη, υγεια, υψος, φωτογραφια, αγωνες, αξιζει, αναμνησεις, βετερανος, βιβλιο, βιδαλης, βραδια, βρισκεται, γκολ, γινει, γηπεδο, δευτερο, δευτερα, δωδεκα, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, εμφάνιση, εξι, επρεπε, εφυγε, ζωη, ζωης, εικονα, ημιχρονο, ιωαννιδης, κυρια, κωνσταντινιδης, λαγος, λαθος, λεωνιδας, λύση, λογια, ματια, ματι, μοχαμεντ, νικο, καμάρι, ομαδα, παντα, οικογενεια, ορμη, παιδια, παθος, ποδοσφαιρο, ραντεβου, σεντρα, σιγουρο, σιδηροπουλος, συνεχεια, τασος, φυσικα, φορ, φορα, χερι, χρηστος, ιωαννης, αγωνας, δημητρης, φιλοι, ιατρικο, κορες, καρδιες, κωνσταντινου, κωστας, μια ματια, μια φορα, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, piano, σπυροπουλος, ταξιδι, υγειας, θωμα, χερια
Τυχαία Θέματα