8άρα με νέο ρεκόρ και… παρελθόν

12:11 3/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν η περίοδος 1995/96 όταν ο Βασίλης Τσιάρτας έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, όντας πρώτος σκόρερ στο τέλος του πρωταθλήματος. Σε αυτή την ιδανική χρονιά του «El Mago», που του έδωσε το... εισιτήριο για να πάει στη Σεβίλλη, ο Τσιάρτας έγινε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε τρία χατ τρικ σε μία σεζόν. Με Αρη (4-0), με Αθηναϊκό (6-0) και με Ιωνικό (6-0). Πρόκειται για ματς πρωταθλήματος, καθώς ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ είχε σκοράρει τρεις φορές και στον

τελικό Κυπέλλου, της ίδιας περιόδου, όπου η Ενωση διάλυσε τον Απόλλωνα με 7-1 στο ΟΑΚΑ. Τη σκυτάλη από τον Τσιάρτα πήρε προχθές ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο οποίος κατάφερε ακριβώς το ίδιο, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης της Ένωσης που πετυχαίνει χατ τρικ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος. Φυσικά θέμα σύγκρισης των δύο παικτών δεν τίθεται και αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Ούτε συγκρίνεται η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, ούτε φυσικά ο βαθμός δυσκολίας των κατηγοριών (και των αντιπάλων) που επετεύχθη το ρεκόρ. Ωστόσο, αυτό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Κροάτης στράικερ δεν είναι και... λίγο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Μπρέσεβιτς βρίσκεται μόλις 6 μήνες στη χώρα μας, σε ένα πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες και με συμπαίκτες που τους γνωρίζει ελάχιστα (εντός και εκτός γηπέδου).

Η 8άρα στον Εθνικό

Το 8-0 σαφέστατα είναι ένα σκορ που δεν το συναντάς συχνά, ανεξαρτητα την κατηγορία που σημειώνεται αυτό. Ωστόσο, η ΑΕΚ το ξαναπετύχει στο παρελθόν άλλες τρεις φορές. Για παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν την περίοδο 1989/90, όταν επικράτησε της Ξάνθης, ενώ είχε ξανασυμβεί τη δεκαετία του '60. Ωστόσο, τελευταία χρονικά φορά που η Ενωση επικράτησε με 8-0 κάποιου αντιπάλου της, ήταν στις 17/08/2000, όταν για την πρώτη φάση του Κυπέλλου, είχε διασύρει τον Εθνικό με το ίδιο σκορ, σε ένα ματς που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφειας.

Ήρθαν και τα εννιά!

Με 8 γκολ διαφορά έχει επικρατήσει ξανά η ΑΕΚ, όχι με σκορ 8-0, αλλά με το εμφατικό 9-1. Μάλιστα, αυτό συνέβη περίπου δύο εβδομάδας μετά τη συντριβή του Εθνικού (βλ. παραπάνω). Συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου του 2000 και το «θύμα» ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, στην επανεμφάνιση του Χρήστου Κωστή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με 3 γκολ του Βασίλη Λάκη, 2 του Χρήστου Μαλαδένη, 2 του Βασίλη Τσιάρτα και 2 του Σωτήρη Κωνσταντινίδη, η Ενωση έφτασε σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα