11ος απόγονος Αφρικανού σκλάβου ο Ομπάμα

12:22 31/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η ιστοσελίδα εντοπισμού γενεαλογικού δέντρου "ancestry.com" αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ενδέχεται να είναι απόγονος ενός από τους πρώτους Αφρικανούς σκλάβους, αλλά από την μεριά της λευκής μητέρας του.
Η μητέρα του Αμερικανού Προέδρου, η Στάνλεϊ Αν Ντάναμ, συνδέεται βιολογικά με τον Αφρικανό Παντς, τον πρώτο καταγεγραμμένο σκλάβο στην αποικία της Βιρτζίνια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ο Ομπάμα ενδέχεται να είναι ο 11ος απόγονος του Αφρικανού

σκλάβου Παντς.
Σε δηλώσεις του ο γενεαλόγος Τζόζεφ Σάμγουεϊ τόνισε: " Το εντυπωσιακό είναι ότι δύο από τους σημαντικότερους Αφροαμερικανούς στην ιστορία της χώρας μας συνδέονται μεταξύ τους. Με τον Τζον Παντς έγινε πιθανότατα η αρχή της νομιμοποίησης της δουλείας στην Αμερική. Μετά από αιώνες δεινών, τον Εμφύλιο Πόλεμο και τους αγώνες για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο 11ος απόγονός του έγινε ηγέτης του ελεύθερου κόσμου".
Οι γενεαλόγοι ανέλυσαν δείγματα DNA για να συνδέσουν συγγενείς της Ντάναμ με τον Παντς, ο οποίος είχε αποκτήσει παιδιά με μια λευκή γυναίκα. Οι απόγονοι των παιδιών αυτών ήταν ελεύθεροι γαιοκτήμονες της Βιρτζίνια και θεωρούνταν λευκοί.
Να σημειωθεί πάντως ότι άλλοι ερευνητές της ιστοσελίδας παλαιότερα είχαν εντοπίσει προγόνους του Ομπάμα στην Ιρλανδία και στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα