Οι κουτοΒέλγοι, οι ρομαντζτοΙταλοί και οι ...Έλληνες!

Έχω αρχίσει να το πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Παρά πολύ δύσκολο!!!

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις καταιγιστικές εξελίξεις που δρομολογούν οι Μερκοζί, οι οποίοι χτες ουσιαστικά έδειξαν την έξοδο από το ευρώ σε χώρες που δεν θα έχουν τουλάχιστον ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Ούτε και στην αναφορά - για πρώτη φορά - από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για το ενδεχόμενο να βγει η χώρα μας από την Ευρωζώνη. Όχι, αυτά μοιάζουν λεπτομέρειες μπροστά σε κάτι άλλο που με ανησυχεί...

Ποιο είναι αυτό; Το ότι μάλλον δεν ταιριάζουμε με
τους άλλους Ευρωπαίους σε ένα πολύ βασικό και απαραίτητο για την επιβίωση ενός έθνους στοιχείο: την συλλογική συνείδηση, την συναίσθηση της υποχρέωσης να βάζουμε το καλό του συνόλου πάνω από το ατομικό συμφέρον.

Προσέξτε την είδηση: το βελγικό Δημόσιο προχώρησε στην έκδοση ομολόγων που θα αγοράζονταν από τους ίδιους τους πολίτες. Προσδοκούσε να λάβει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί η οικονομία της χώρας, η οποία, βεβαίως, είναι και αυτή στο μάτι του κυκλώνα της πανευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα