Κρίση αξιών, έντονες οικονομικές αγωνίες κι αδιέξοδα

Δύο εκλείψεις μέσα στο Μάιο, και η κορύφωση του ισχυρότατου τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα (η όψη της κρίσης) συνθέτουν έναν μήνα αρκετά κρίσιμο, που προς το τέλος του όμως, δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για βελτίωση της ζωής μας.

Η ηλιακή έκλειψη στις 10 Μαΐου γίνεται στον Ταύρο, στο ζώδιο που σχετίζεται με τα χρήματα, την ασφάλεια και τις αξίες. Έτσι είναι φυσικό να εντείνει την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών. Έντονο αίσθημα ανασφάλειας, σε μια περίοδο που πρέπει να δομήσουμε την
αίσθηση της ασφάλειάς μας σε πιο ουσιαστικά θεμέλια. Οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες για νέες πηγές εσόδων δεν θα λείπουν, ενώ για πολλούς θα είναι και μια ευκαιρία να αρχίσουν να κάνουν πράγματα που αγαπούν και που θα τους προσφέρουν και κέρδος. Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

Το πολύ δυνατό και μακροχρόνιας επίδρασης τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, στου οποίου την επιρροή δεν είμαστε ούτε στα μισά ακόμα, θα κορυφωθεί ξανά στις 21 Μαΐου, ενώ τα οικονομικά κι επαγγελματικά άγχη κορυφώνονται κι αυτά. Είναι μια πολύ καταστρεπτική όψη, ωστόσο οι πλανήτες δεν καταστρέφουν ποτέ κάτι υγιές, παρά μόνο όσα εμποδίζουν την εξέλιξη και την υγεία του ανθρώπου και της κοινωνίας. Τα χρέη λοιπόν συσσωρεύονται, τα αδιέξοδα επίσης, όμως μέσα απ' αυτές τις δυνατές αγωνίες θα γεννηθούν και γεννιούνται νέες ιδέες, πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις που θα ανανεώσουν την καθημερινή κι επαγγελματική ζωή και την οργάνωση των κοινωνιών. Και φυσικά συνεχίζει να καταρρέει το διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό και τα κλισέ πάνω στα οποία έχουμε δομήσει τη ζωή μας. Τίποτα ψεύτικο δεν θα μείνει.

Η τελευταία έκλειψη της περιόδου είναι σεληνιακή και γίνεται στις 25 Μαΐου στο ζώδιο του Τοξότη. Έχουμε μεγάλη λαχτάρα να ανοίξουμε τη ζωή μας, μετά και από τις δυνατές προηγούμενες κρίσεις, και η έκλειψη αυτή θα δώσει ευκαιρίες, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε “σωτήρες” και σε εξαπατήσεις. Τι μάς υπόσχονται και τι υποσχόμαστε; Ας έχουμε περισσότερη διάκριση.

Ο μήνας κλείνει καλά, με τις ευλογίες του Δία, οι οποίες φέρνουν πολύτιμες κι ελπιδοφόρες ιδέες, επαφές, γνωριμίες, ενώ επανέρχεται η αισιοδοξία και το χιούμορ.

[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα