Καν’ το όπως η Volvo II

Σε παλαιότερο άρθρο της στήλης είχαμε αναφερθεί στη Volvo, και συγκεκριμένα στη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία στη χώρα μας, η οποία αποδεικνύεται να αποδίδει καρπούς ακόμα και εν μέσω της απίστευτης οικονομικής ύφεσης που βιώνει και η αγορά αυτοκινήτου. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, τοποθετώντας τους σωστούς «στρατηγούς» στα σωστά σημεία, ακολουθεί μια εμπορική στρατηγική η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε αγοράς, προάγοντας παράλληλα
την τεχνολογία που τοποθετεί στα πολυτελή αυτοκίνητά της, χωρίς μάλιστα να τη χρεώνει «ο κούκος αηδόνι».

Αυτό ακριβώς θα κάνει και με το επερχόμενο V40, το οποίο είναι ήδη βρίσκεται στα σύνορα της χώρας μας. Ενα αυτοκίνητο που, μεταξύ άλλων, θα φέρει και την τεχνολογία του αερόσακου των πεζών στον στάνταρ εξοπλισμό, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οπως και να το κάνουμε, αυτό -αλλά και άλλα- έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους αντιπάλους της Volvo.

Για του λόγου το αληθές, και το δημοσίευμα του σκληροπυρηνικού (το έχουμε βιώσει στην Ελλάδα για τα καλά) «Der Spiegel», το οποίο αναφέρεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία των ανθρώπων από το Γκέντεμποργκ. Ο Γερμανός δημοσιογράφος, λοιπόν, αφού τονίζει τη ραγδαία αύξηση θυμάτων πεζών από τροχαία δυστυχήματα στη Γερμανία, εκθειάζει τον αερόσακο πεζών του V40. Συνεχίζει αναλύοντας τον άνθρωπο που θα αγοράσει Volvo, αναφέροντας ότι είναι ένας μορφωμένος και με αυξημένη αγοραστική δύναμη πολίτης, τονίζοντας ότι είναι και ιδιαίτερα υπεύθυνος, αφού θα επιλέξει ένα αυτοκίνητο με αερόσακο για τους πεζούς. Ως εδώ το άρθρο κινείται σε ήρεμα, φυσιολογικά επίπεδα.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, αφού -μεταξύ άλλων- αναλύει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αρχίζει να συγκρίνει τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία με τη δική τους, τη γερμανική. Σας παραθέτω λοιπόν αυτούσιο ένα κομμάτι από το κείμενο: «Το γεγονός ότι μια μικρή επιχείρηση στο Γκέτεμποργκ (η Volvo) μπορεί να κάνει κάτι σαν κι αυτό (τον αερόσακο πεζών) είναι ντροπή για την αυτοκινητοβιομηχανία-γίγαντα όπως η Volkswagen, που έχει διψήφιο αριθμό κέρδους σε δισεκατομμύρια, να μην κάνει κάτι για την ασφάλεια των πεζών. Ο προϋπολογισμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας της Volvo είναι περίπου στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Οσα δηλαδή έλαβε μόνο πέρσι ο επικεφαλής της VW, Martin Winterkorn…».
Keywords
Τυχαία Θέματα