Η άβολη αλήθεια του κ. Μέργου

Τι ήταν να το εκστομίσει ο άνθρωπος; «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός και αυτό πρέπει να το δούμε για την ανάπτυξη» είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, και... έπεσαν να τον φάνε! Πρώτη η κυβέρνηση και ο προϊστάμενός του, υπουργός Οικονομικών, έσπευσαν να απορρίψουν τα σενάρια που πυροδότησε η φράση του, ενώ η αντιπολίτευση βρήκε την πλέον ιδανική ευκαιρία, προκειμένου να κατaαγγείλει την ύπαρξη κρυφής ατζέντας από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το απόσπασμα
αυτό των λόγων του κ. Μέργου, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ουσιαστική ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Και εξηγούμαι: πράγματι, η κυβέρνηση επιχειρεί εδώ και καιρό να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη για τη χώρα μας στο εξωτερικό και να δημιουργήσει ένα κλίμα αξιοπιστίας. Εν μέρει, και σε θεωρητικό πάντοτε πλαίσιο, δείχνει να το πετυχαίνει, χάρη στη βούληση και την προσπάθειά της να αλλάξει κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Μέχρι εκεί όμως. Διότι από τη δήλωση προθέσεων -καλών προθέσεων-, μέχρι την επίτευξη πραγματικών, χειροπιαστών αποτελεσμάτων, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα