Μπορεί η απιστία να είναι θετική για μία σχέση;

Ψυχολόγος - Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν καθημερινά ότι ο σύντροφος τους δεν είναι πιστός στη σχέση τους. Είτε αυτή είναι μια μακροχρόνια σχέση είτε ένας γάμος ο πόνος και ο θυμός που μπορεί να νιώθει ο πιστός σύντροφος είναι μεγάλος. Τα ερωτηματικά είναι πολλά και οι απαντήσεις δε δίδονται εύκολα.

Μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να υποστεί φθορά με το χρόνο και αυτό να λειτουργήσει με ποικίλους τρόπους στον έναν ή και στους δύο συντρόφους. Σημαντικοί λόγοι για να χτυπήσει η απιστία τη πόρτα ενός ζευγαριού
είναι η έλλειψη επικοινωνίας μέσα στο ζευγάρι, που γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη όταν το ζευγάρι συγκατοικήσει ή αποκτήσει παιδιά άρα οι ευθύνες του καθενός πληθαίνουν, σεξουαλικά ζητήματα όπως μικρότερη συχνότητα επαφών απ’ ότι επιθυμεί ο ένας από τους δύο ή σεξουαλικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν την έλλειψη ικανοποίησης και απόλαυσης κατά τη διάρκεια των επαφών, ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης του ενός συντρόφου είτε γιατί δε νιώθει ότι επιβεβαιώνεται από την/τον σύντροφο του είτε επειδή ανέκαθεν βίωνε ανασφάλεια για τον εαυτό του απέναντι σε πρόσωπα που επιθυμούσε, η ανάγκη ανανέωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα