Απογοήτευση...

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, η αγορά αυτοκινήτου αναθάρρησε. Οι εργαζόμενοι και όσοι επιχειρούν σ’ αυτή ήλπιζαν ότι ένας τεχνοκράτης που ξέρει καλά και την αγορά αυτοκινήτου δεν θα κάνει τα λάθη των προκατόχων του, οι οποίοι το μόνο που γνώριζαν να κάνουν ήταν να φορολογούν το αυτοκίνητο και τους κατόχους του, με αποτέλεσμα και τα δημοσιονομικά έσοδα να μην αυξάνονται και μια από τις ελάχιστες υγιείς αγορές στην Ελλάδα
να καταστρέφεται.

Ο κ. Στουρνάρας, λοιπόν, ως γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) γνώρισε καλά και την αγορά αυτοκινήτου, κυρίως από τις πάμπολλες έρευνες που έκανε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων μέσω του ΙΟΒΕ.
Ερευνες οι οποίες κυρίως προορίζονταν για τους υπουργούς Οικονομικών που δεν είχαν ιδέα για τη συγκεκριμένη αγορά και γενικότερα το αυτοκίνητο και οι οποίες αποδείκνυαν τότε αυτό που σήμερα έχει συμβεί: ότι οι φόροι δεν αυξάνουν τα έσοδα του κράτους.
Αντιθέτως τα μειώνουν, προκαλώντας παράλληλα και χιλιάδες ανέργους. Δηλαδή ο κ. Στουρνάρας και το ΙΟΒΕ πραγματοποιούσαν έρευνες για να αποδείξουν στους κυβερνώντες ότι φόροι σαν αυτόν της «πολυτελούς διαβίωσης» που ο ίδιος επέβαλε στα αυτοκίνητα από 2.000 cc και πάνω δεν είναι αποτελεσματικοί.

Με λίγα λόγια, στο ίδιο έργο (ή καλύτερα παρωδία) θεατές, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές…
Keywords
Τυχαία Θέματα